Буряк по-корейськи на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите робити різноманітні овочеві заготовки, то поспішаю запропонувати вам дуже цікавий спосіб, як приготувати буряк по-корейськи на зиму. Неймовірно ароматна і пікантна, пальчики оближеш!
Сезонні заготовки на зиму - моя слабкість: я їх дуже люблю їсти, але часом не менш лінуюся робити Сьогодні розповім вам про чудову заготовку буряка, яка не стане для вас нездійсненною місією, але однозначно порадує взимку.
- Буряк - 1 кілограм
- Часник - 5-7 зубчиків
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Оцет - 3 Ст. Ложки
- Чорний перець - 1/2 чайних ложки
- Червоний перець - 1/2 чайних ложки
- Мелений коріандр - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 чайних ложки
1
Буряк вимийте як слід, викладіть в каструлю з водою і доведіть до кипіння.
2
Варіть на повільному вогні хвилин 12-15 (в залежності від розміру буряка). Після зніміть з вогню і поставте під холодну воду.
3
Очистіть буряк, натріть її на тертці. Додайте цукор, сіль, оцет. Перемішайте і розкладіть по стерилізованим баночках.
4
На сковороді розігрійте олію. Викладіть пропущений через прес часник, два види перцю, koriandr. Обсмажте буквально кілька секунд, поки не з'явиться інтенсивний аромат.
5
Розлийте ароматне масло по банках, накрийте їх кришками і відправте в каструлю з водою для стерилізації.
6
Стерилізується буряк по-корейськи на зиму в домашніх умовах близько 10 хвилин. Після можна закатати баночки і укутати, залишивши до повного охолодження.