Буряк на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Хоча у мене немає свого саду, але у мами і тітки є. Тому вони мені часто дарують надлишки врожаю. В цьому році принесли багато буряка. Потрібно було її кудись прилаштувати. Ось і зайнялася маринуванням.
Тому я відшукала наступний рецепт. У ньому описано, як приготувати буряк на зиму. Її ми будемо маринувати. Такий спосіб заготівлі я люблю найбільше. Вийшла смачна закуска, яку можна і так з'їсти, і в салат додати. Якщо у вас теж лежить багато овочів, то вам цей спосіб буде до речі.
- Буряк - 1 кілограм
- Вода - 0, 75 склянки
- Оцет 9% - 0, 5 склянки
- Лавровий лист - 3 штуки
- Гвоздика ціла - 6 штук
- Перець горошком - 6 штук
- Часник - 1 штука
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Всю буряк добре промийте. Залийте її водою, і варіть до готовності.
Остигнули овочі очистіть від шкірки.
Для маринаду доведіть воду до кипіння. Додайте в неї цукор і всі спеції.
Варіть маринад 15 хвилин на повільному вогні. Потім додайте в нього оцет із сіллю. Зніміть з вогню.
Буряк крупно наріжте по необхідності, і розкладіть по банках. До неї додайте очищений часник.
Залийте банки маринадом. Закатати їх кришками. Остудіть. Через кілька днів буряк вже можна пробувати.