Рецепт Буряк на зиму фото

Буряк на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , Овочі , Часник
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На полуденок
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 дн. 0 г. 0 хв.

Хоча у мене немає свого саду, але у мами і тітки є. Тому вони мені часто дарують надлишки врожаю. В цьому році принесли багато буряка. Потрібно було її кудись прилаштувати. Ось і зайнялася маринуванням.

Опис приготування:

Тому я відшукала наступний рецепт. У ньому описано, як приготувати буряк на зиму. Її ми будемо маринувати. Такий спосіб заготівлі я люблю найбільше. Вийшла смачна закуска, яку можна і так з'їсти, і в салат додати. Якщо у вас теж лежить багато овочів, то вам цей спосіб буде до речі.

  • Буряк - 1 кілограм
  • Вода - 0, 75 склянки
  • Оцет 9% - 0, 5 склянки
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Гвоздика ціла - 6 штук
  • Перець горошком - 6 штук
  • Часник - 1 штука
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
буряк на зиму - фото крок 1
Всю буряк добре промийте. Залийте її водою, і варіть до готовності.
буряк на зиму - фото крок 2
Остигнули овочі очистіть від шкірки.
буряк на зиму - фото крок 3
Для маринаду доведіть воду до кипіння. Додайте в неї цукор і всі спеції.
буряк на зиму - фото крок 4
Варіть маринад 15 хвилин на повільному вогні. Потім додайте в нього оцет із сіллю. Зніміть з вогню.
буряк на зиму - фото крок 5
Буряк крупно наріжте по необхідності, і розкладіть по банках. До неї додайте очищений часник.
буряк на зиму - фото крок 6
Залийте банки маринадом. Закатати їх кришками. Остудіть. Через кілька днів буряк вже можна пробувати.

Схожі рецепти