Булочки «сніжинка»
(покроковий рецепт з фото)
Булочки "снежки" не тільки смачні, але ще дуже ошатні і красиві. Смачна домашня випічка з чашкою чаю в сніговий зиязикай вечір перетворить сімейне чаювання в справжнє диво!
Булочки "снежки" не просто булочки, а з сюрпризом. Усередині кожного "снєжка" смачна начинка з заварного солодкого крему і цукатів. Ділюся рецептом, як приготувати це ошатне диво! Здобні булочки з начинкою виходять дуже смачними, повітряними і просоченими кремом. У начинку можна покласти що завгодно - горішки, тертий шоколад, зефіркі, мармеладки. Такі булочки особливо сподобаються малюкам, але і дорослі я думаю не відмовляться поласувати такою смакотою.
- Борошно - 500 грам(+3 ст. L. - в вершках)
- Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
- Молоко - 740 мілілітрів(500 мл - для крему, 240 мл - в тісто)
- Цукор - 280 грам(100 г - в тісто, 80 г - для меренги, 100 г - в вершках)
- Яйця - 4 штуки(2 жовтка - в тісто, 2 жовтка - в вершках, білки - для меренги)
- Вершкове масло - 120 грам
- Цукати - 100 грам
- Цукрова пудра - 100 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Крохмаль кукурудзяний - 3 Ст. Ложки
- Сік лимонний - 1/4 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
Отже, почнемо з тесту. Для опари кілька ложок борошна і дріжджі залийте молоком, розмішайте і поставте в тепле місце на 10 хвилин.
Борошно просійте гіркою, зробіть поглиблення і влийте опару. Додайте решту молока, розтоплене вершкове масло і жовтки.
Замісити однорідне тісто. Воно спочатку буде липнути до рук, але поступово стане більш пружним і глянсовим.
Накрийте тісто рушником і поставте в тепле місце на годину. Воно повинно вирости в два рази. Розділіть тісто на однакові шматочки приблизно по 50 г. Сформуйте кульки і викладіть на пергаментний папір. Дайте постояти ще хвилин 30-40.
Коли наші булочки ще підростуть, надішліть їх у розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Ось такі рум'яні вони повинні вийти.
Поки печуться булочки, приготуйте крем. Молоко, цукор і 2 жовтка перемішайте в каструльці, поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, потім додайте крохмаль, борошно і ванільний цукор.
Варіть крем на повільному вогні до загусання. Остудіть крем, накривши плівкою.
Поки остигає крем, приготуйте меренгу. У глибокій мисці збийте 4 білка з сіллю до пишної піни. Потім поступово додайте цукор, цукрову пудру і лимонний сік. Збивайте до стійких піків.
Кожну булочку на три частини, як на фото.
Нижню частину булочки змастіть кремом і посипте цукатами. Накрийте зверху другим шаром булочки і знову змастіть кремом, посипте цукатами. Накрийте зверху "кришечкою" булочки.
Коли все булочки будуть з начинкою, змастіть кожну меренгою і посипте кокосовою стружкою, горіхами або будь-який інший посипкою.
Акуратно, щоб ніде не пошкодити нашу "шубку" меренге, викладіть булочки на деко і відправте в духовку на режим гриль хвилин на 5, щоб меренга трохи пропеклась і стала світло коричневого. Подавайте до столу.