Рецепт Булочки «сніжинка» фото

Булочки «сніжинка»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Здобне дрожевое тісто
На полуденок
Випічка , Солодке , Булочки
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Булочки "снежки" не тільки смачні, але ще дуже ошатні і красиві. Смачна домашня випічка з чашкою чаю в сніговий зиязикай вечір перетворить сімейне чаювання в справжнє диво!

Опис приготування:

Булочки "снежки" не просто булочки, а з сюрпризом. Усередині кожного"Снєжка" смачна начинка з заварного солодкого крему і цукатів. Ділюся рецептом, як приготувати це ошатне диво! Здобні булочки з начинкою виходять дуже смачними, повітряними і просоченими кремом. У начинку можна покласти що завгодно - горішки, тертий шоколад, зефіркі, мармеладки. Такі булочки особливо сподобаються малюкам, але і дорослі я думаю не відмовляться поласувати такою смакотою.

  • Борошно - 500 грам(+3 ст. L. - в вершках)
  • Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
  • Молоко - 740 мілілітрів(500 мл - для крему, 240 мл - в тісто)
  • Цукор - 280 грам(100 г - в тісто, 80 г - для меренги, 100 г - в вершках)
  • Яйця - 4 штуки(2 жовтка - в тісто, 2 жовтка - в вершках, білки - для меренги)
  • Вершкове масло - 120 грам
  • Цукати - 100 грам
  • Цукрова пудра - 100 грам
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Крохмаль кукурудзяний - 3 Ст. Ложки
  • Сік лимонний - 1/4 Ст. Ложки
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
булочки
Отже, почнемо з тесту. Для опари кілька ложок борошна і дріжджі залийте молоком, розмішайте і поставте в тепле місце на 10 хвилин.
булочки
Борошно просійте гіркою, зробіть поглиблення і влийте опару. Додайте решту молока, розтоплене вершкове масло і жовтки.
булочки
Замісити однорідне тісто. Воно спочатку буде липнути до рук, але поступово стане більш пружним і глянсовим.
булочки
Накрийте тісто рушником і поставте в тепле місце на годину. Воно повинно вирости в два рази. Розділіть тісто на однакові шматочки приблизно по 50 г. Сформуйте кульки і викладіть на пергаментний папір. Дайте постояти ще хвилин 30-40.
булочки
Коли наші булочки ще підростуть, надішліть їх у розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Ось такі рум'яні вони повинні вийти.
булочки
Поки печуться булочки, приготуйте крем. Молоко, цукор і 2 жовтка перемішайте в каструльці, поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, потім додайте крохмаль, борошно і ванільний цукор.
булочки
Варіть крем на повільному вогні до загусання. Остудіть крем, накривши плівкою.
булочки
Поки остигає крем, приготуйте меренгу. У глибокій мисці збийте 4 білка з сіллю до пишної піни. Потім поступово додайте цукор, цукрову пудру і лимонний сік. Збивайте до стійких піків.
булочки
Кожну булочку на три частини, як на фото.
булочки
Нижню частину булочки змастіть кремом і посипте цукатами. Накрийте зверху другим шаром булочки і знову змастіть кремом, посипте цукатами. Накрийте зверху"кришечкою" булочки.
булочки
Коли все булочки будуть з начинкою, змастіть кожну меренгою і посипте кокосовою стружкою, горіхами або будь-який інший посипкою.
булочки
Акуратно, щоб ніде не пошкодити нашу"шубку" меренге, викладіть булочки на деко і відправте в духовку на режим гриль хвилин на 5, щоб меренга трохи пропеклась і стала світло коричневого. Подавайте до столу.

Схожі рецепти