Різдвяне печиво «сніжинка»
(покроковий рецепт з фото)
Оскільки Новий рік вже дуже близько, подумую про меню для святкового вечері. Гаряче, салати і закуски, не забуваю про десерті. Розповім, як приготувати різдвяне печиво «Сніжки».
Такий десерт не тільки смачний, але ще і корисний, тим більше, що після ситної вечері потрібно що-небудь легке і повітряне. Сирно-бананове печиво з додаванням вівсяних пластівців - це ідеальний варіант. Усередині кожного печива очікує сюрприз: funduk, курага або чорнослив. Таке ласощі підійде тим, хто дотримується дієти або стежить за своїм харчуванням.
- Чорнослив - 2 штуки
- Чорнослив - 2 штуки
- Funduk - За смаком
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
- Вершки - 2 Ст. Ложки
- Банан - 1 штука
- Вівсяні пластівці - 1 Склянка
- Сир - 200 грам
- Згущене молоко - 2 Ст. Ложки
- Кокосова стружка - За смаком
1. Банан чищу і нарізаю невеликими шматочками, сир викладаю в миску до бананів.
2. Розтираю масу виделкою, додаю вершки.
3. Перетираю виделкою або блендером до однорідної консистенції.
4. Використовую вівсяні пластівці швидкого приготування, всипав їх до сирної маси.
5. Додаю 1 столову ложку цукрової пудри (можна трохи більше або менше, за смаком).
6. Замішую м'яке тісто, яке можна скачати руками. Якщо що, додаю ще вівсяних пластівців. Відправляю тісто на півгодини в холодильник.
7. Мою курагу і чорнослив, нарізаю їх невеликими шматочками. Розколюючи горіхи.
8. Дістаю з холодильника тісто, відщипую невеликий шматочок тесту і розминають його в коржик, по центру кладу начинку (горіх, курагу або чорнослив).
9. Скачують кульки з тіста, обвалюють їх в цукровій пудрі.
10. Деко застеляють пергаментом, викладаю кульки з начинкою, відправляю їх в розігрітий до 170 градусів духовку на 10 хвилин.
11. Дістаю кульки з духовки, перекладаю їх на серветку для охолодження.
12. У тарілку наливаю згущене молоко, обвалюють в ньому кожен кульку.
13. Обвалюють кульки в кокосовій стружці, тепер вони з вигляду нагадують сніжки. Знову відправляю їх в духовку на 15 хвилин.
14. Готові «сніжки» подаю до столу, смачного!