Булочки без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Якщо не додавати в здобне, дріжджове тісто яйця, то випічка вийде нітрохи не гірше, ніж з яйцем. Пропоную вам в цьому переконатися самим і спекти пишні, ароматні і смачні булочки.
Якщо ви знайомі з дріжджовим тестом, то все дуже просто і приготувати булочки без яєць не складе для вас особливих зусиль. А для новачків рецепт описаний детально в кожному кроці. Дві години і ваша сім'я отримає до чаю чудову випічку, пухнасту і смачну. Хай щастить!
- Дріжджі - 20 грам (свіжі)
- Кефір - 200 мілілітрів
- Цукор - 5-6 Ст. Ложок
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Ванільний цукор - 5 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 400-450 грам
- Шоколад - 30 грам
Підготуйте інгредієнти для приготування булочок.
Замісити тісто для булочок. У миску або чашу міксера налийте теплий кефір.
Додайте дріжджі. Сухих дріжджів потрібно 7-8 грам.
Додайте сіль, цукор, ванільний цукор.
Влийте розтоплене вершкове масло.
Всипте просіяне борошно.
Замісити еластичне, НЕ липнуче до рук тісто.
З чаші міксера я переклала тісто в меншу ємність і поставила в тепле місце.
Через годину тісто збільшилося в об'ємі.
Розділити тісто 12-14 частин. Кожну частину скачайте в кульку.
Викладіть кульки тесту в форму для випічки. Накрийте харчової плівкою і дайте постояти в теплі або при кімнатній температурі 25-30 хвилин.
Тісто за цей час підійде. Після відправте його в духовку, розігріту до 175-180 градусів.
Випікайте булочки 30-35 хвилин до рум'яної скоринки.
Булочки без яєць готові. Можна їх посипати цукровою пудрою або полити розтопленим шоколадом і подавати до столу.