Банановий хліб без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Шматочок свіжого бананового хліба до сніданку з вершковим маслом або джемом - це смачно! А чи знаєте ви, як приготувати банановий хліб без яєць? Запевнюю вас, що ніяких складнощів у вас не виникне.
Хлібом цю випічку називають за форму, але по суті - це кекс. Є його варіації з яйцями, з горіхами, з сухофруктами та іншими добавками. Такий хліб варто їсти остиглим, можна на сніданок, на полуденок або запропонувати до чаю, коли до вас приходять гості. Вам знадобляться стиглі, трохи почорнілі, банани, вони більш ароматні.
- Бананове пюре - 1 Склянка
- Рослинна олія - 1/3 склянки
- Цукор - 2/3 склянки
- Борошно - 2 склянки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Мигдаль - 1/4 склянки
1. Змішайте борошно, розпушувач, соду, сіль і цукор.
2. Очистіть банани і роздушіть їх в пюре, потім бананове пюре змішайте з рослинним маслом. З'єднайте сухі інгредієнти з вологими.
3. Викладіть тісто у форму для запікання, наріжте пластинками мигдаль і посипте їм хліб. Надішліть випічку в розігрітий до 180 градусів духовку на 50 хвилин.
4. Готовий хліб спершу остудіть, потім вже наріжте шматочками і насолоджуйтеся.