Рецепт Хліб без молока і яєць фото

Хліб без молока і яєць
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Борошно
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Рецепт цього хліба без молока і яєць вивірений мною буквально до грама, бо печу я його практично через день. Він виходить завжди і у всіх, ділюся власним рецептом.

Опис приготування:

Рецепт цього хліба я створювала протягом досить тривалого часу, підбираючи по вазі інгредієнти. В результаті вийшов хліб, який подобається всім, хто його пробує. Печу його практично через день. Готова поділитися рецептом в покрокової інструкції до нього.

  • Борошно пшеничне - 320 грам (хлібопекарська, вищого сорту)
  • Вода - 270 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Насіння льону - 1 Ст. Ложка
  • Дріжджі - 2 грами (свіжі)
  • Дріжджі - 70 грам (у мене"Левіт Мадре" )
хліб без молока і яєць - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти. Починати процес найкраще ввечері.
хліб без молока і яєць - фото крок 2
У ємність для замішування тіста влийте воду, додайте сіль, цукор, zakvasku. Розмішайте, можна це зробити рукою, надівши рукавичку.
хліб без молока і яєць - фото крок 3
Змішайте борошно з насінням льону.
хліб без молока і яєць - фото крок 4
Замісити тісто.
хліб без молока і яєць - фото крок 5
Тричі, з періодичністю через 30 хвилин, зробіть обминку тесту методом"розтягування і складання" .
хліб без молока і яєць - фото крок 6
Після обминання накрийте тісто плівкою і приберіть на ніч в холодильник. Вранці тісто виглядає наступним чином.
хліб без молока і яєць - фото крок 7
Пріпиліте робочу поверхню столу борошном, викладіть тісто.
хліб без молока і яєць - фото крок 8
Розтягніть тісто в довжину, поверніть один край до центру, злегка притисніть.
хліб без молока і яєць - фото крок 9
Підверніть остаточно, Кліп "Shov & Quot; , podkatayte.
хліб без молока і яєць - фото крок 10
Викладіть заготовку на лист для випічки, "швом" вниз, дайте расстойку протягом 1 годину, після чого зробіть 2-3 надрізу гострим ножем або лезом бритви.
хліб без молока і яєць - фото крок 11
Випікайте перші 10 хвилин при максимальній температурі 220-240 градусів з парою, який можна забезпечити, поставивши в низ духовки сковороду з водою, потім скиньте температуру і випікайте 40-50 хвилин при температурі 150-180 градусів. Готовий хліб злегка остудіть на решітці.
хліб без молока і яєць - фото крок 12
Хліб, приготований за цим рецептом виходить ароматним, хрустким, пористим, дуже смачним.

Схожі рецепти