Хліб без молока і яєць
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 12 г. 0 хв.
Рецепт цього хліба без молока і яєць вивірений мною буквально до грама, бо печу я його практично через день. Він виходить завжди і у всіх, ділюся власним рецептом.
Опис приготування:
Рецепт цього хліба я створювала протягом досить тривалого часу, підбираючи по вазі інгредієнти. В результаті вийшов хліб, який подобається всім, хто його пробує. Печу його практично через день. Готова поділитися рецептом в покрокової інструкції до нього.
- Борошно пшеничне - 320 грам (хлібопекарська, вищого сорту)
- Вода - 270 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Насіння льону - 1 Ст. Ложка
- Дріжджі - 2 грами (свіжі)
- Дріжджі - 70 грам (у мене"Левіт Мадре" )
Підготуйте інгредієнти. Починати процес найкраще ввечері.
У ємність для замішування тіста влийте воду, додайте сіль, цукор, zakvasku. Розмішайте, можна це зробити рукою, надівши рукавичку.
Змішайте борошно з насінням льону.
Замісити тісто.
Тричі, з періодичністю через 30 хвилин, зробіть обминку тесту методом"розтягування і складання" .
Після обминання накрийте тісто плівкою і приберіть на ніч в холодильник. Вранці тісто виглядає наступним чином.
Пріпиліте робочу поверхню столу борошном, викладіть тісто.
Розтягніть тісто в довжину, поверніть один край до центру, злегка притисніть.
Підверніть остаточно, Кліп "Shov & Quot; , podkatayte.
Викладіть заготовку на лист для випічки, "швом" вниз, дайте расстойку протягом 1 годину, після чого зробіть 2-3 надрізу гострим ножем або лезом бритви.
Випікайте перші 10 хвилин при максимальній температурі 220-240 градусів з парою, який можна забезпечити, поставивши в низ духовки сковороду з водою, потім скиньте температуру і випікайте 40-50 хвилин при температурі 150-180 градусів. Готовий хліб злегка остудіть на решітці.
Хліб, приготований за цим рецептом виходить ароматним, хрустким, пористим, дуже смачним.