Рецепт Бельгійські вафлі без яєць фото

Бельгійські вафлі без яєць
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Бельгійська кухня
Тісто
На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт
Випічка , Вафлі
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ці пишні і повітряні вафлі відмінно підходять для ситного сніданку або полудня. Їх можна їсти зі свіжими фруктами, збитими вершками, шоколадом або морозивом - просто смакота.

Опис приготування:

Насправді цей простий рецепт бельгійських вафель без яєць відмінна штука, вранці він просто незамінний. У мене все: і чоловік, і діти уплітають ці ласощі за обидві щоки, ну і я, звичайно ж, Не відстають, адже важко відязикатися від такої смакоти. Тісто для вафель я пропоную досить просте і, на відміну від оригінального рецепта, в своєму я не використовую яйця, на мій погляд, так виходить і смачніше, і пишніше. Єдине, що вам доведеться зробити, це прикупити вафельницу, без неї нам не впоратися, ну а в іншому все гранично просто. Подаємо такі вафлі з чим душа забажає, я іноді просто поливаю їх медом або сиропом, виходить просто супер, спробуйте і ви цей чудовий рецепт приготування бельгійських вафель без яєць.

1) У глибокій мисці змішуємо борошно, цукор, сіль, соду, розпушувач, ванілін і спеції на ваш смак (особисто мені вистачає і ваніліну), перемішуємо все.

2) В інший посуд наливаємо молоко і додаємо рослинне масло.

3) Тепер необхідно поступово, невеликими порціями, вливати молочну суміш в сухі інгредієнти і акуратно перемішувати. У результаті повинно вийти густе, як сметана, однорідне тісто.

4) Вафельницю змащуємо невеликою кількістю рослинної олії і чекаємо, поки вона нагріється.

5) Ложкою викладаємо тісто в форми, розподіляємо рівномірно. Закриваємо вафельницу і запікаємо вафлі приблизно 10 хвилин, в залежності від моделі.

6) Готові вафлі золотистого кольору викладаємо на тарілку, вафельницу знову змащуємо маслом і продовжуємо випікати вафлі, поки не закінчиться тісто.

Ну а з чим їсти готові вафлі вирішуйте самі, це справа вашого смаку. Смачного!


  • Борошно пшеничне - 375 грам
  • Цукор - 75 грам
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Розпушувач - 6 грам
  • Ванілін - 0, 5 чайних ложки
  • Молоко - 550 грам
  • Масло рослинне - 50 грам
  • Спеції - За смаком (обкладинка, мускатний горіх, куркума)
  • Сіль - 1 щіпка
Насправді цей простий рецепт бельгійських вафель без яєць відмінна штука, вранці він просто незамінний. У мене все: і чоловік, і діти уплітають ці ласощі за обидві щоки, ну і я, звичайно ж, Не відстають, адже важко відязикатися від такої смакоти. Тісто для вафель я пропоную досить просте і, на відміну від оригінального рецепта, в своєму я не використовую яйця, на мій погляд, так виходить і смачніше, і пишніше. Єдине, що вам доведеться зробити, це прикупити вафельницу, без неї нам не впоратися, ну а в іншому все гранично просто. Подаємо такі вафлі з чим душа забажає, я іноді просто поливаю їх медом або сиропом, виходить просто супер, спробуйте і ви цей чудовий рецепт приготування бельгійських вафель без яєць.

1) У глибокій мисці змішуємо борошно, цукор, сіль, соду, розпушувач, ванілін і спеції на ваш смак (особисто мені вистачає і ваніліну), перемішуємо все.

2) В інший посуд наливаємо молоко і додаємо рослинне масло.

3) Тепер необхідно поступово, невеликими порціями, вливати молочну суміш в сухі інгредієнти і акуратно перемішувати. У результаті повинно вийти густе, як сметана, однорідне тісто.

4) Вафельницю змащуємо невеликою кількістю рослинної олії і чекаємо, поки вона нагріється.

5) Ложкою викладаємо тісто в форми, розподіляємо рівномірно. Закриваємо вафельницу і запікаємо вафлі приблизно 10 хвилин, в залежності від моделі.

6) Готові вафлі золотистого кольору викладаємо на тарілку, вафельницу знову змащуємо маслом і продовжуємо випікати вафлі, поки не закінчиться тісто.

Ну а з чим їсти готові вафлі вирішуйте самі, це справа вашого смаку. Смачного!

Схожі рецепти