Бельгійські вафлі без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Ці пишні і повітряні вафлі відмінно підходять для ситного сніданку або полудня. Їх можна їсти зі свіжими фруктами, збитими вершками, шоколадом або морозивом - просто смакота.
Насправді цей простий рецепт бельгійських вафель без яєць відмінна штука, вранці він просто незамінний. У мене все: і чоловік, і діти уплітають ці ласощі за обидві щоки, ну і я, звичайно ж, Не відстають, адже важко відязикатися від такої смакоти. Тісто для вафель я пропоную досить просте і, на відміну від оригінального рецепта, в своєму я не використовую яйця, на мій погляд, так виходить і смачніше, і пишніше. Єдине, що вам доведеться зробити, це прикупити вафельницу, без неї нам не впоратися, ну а в іншому все гранично просто. Подаємо такі вафлі з чим душа забажає, я іноді просто поливаю їх медом або сиропом, виходить просто супер, спробуйте і ви цей чудовий рецепт приготування бельгійських вафель без яєць.
1) У глибокій мисці змішуємо борошно, цукор, сіль, соду, розпушувач, ванілін і спеції на ваш смак (особисто мені вистачає і ваніліну), перемішуємо все.
2) В інший посуд наливаємо молоко і додаємо рослинне масло.
3) Тепер необхідно поступово, невеликими порціями, вливати молочну суміш в сухі інгредієнти і акуратно перемішувати. У результаті повинно вийти густе, як сметана, однорідне тісто.
4) Вафельницю змащуємо невеликою кількістю рослинної олії і чекаємо, поки вона нагріється.
5) Ложкою викладаємо тісто в форми, розподіляємо рівномірно. Закриваємо вафельницу і запікаємо вафлі приблизно 10 хвилин, в залежності від моделі.
6) Готові вафлі золотистого кольору викладаємо на тарілку, вафельницу знову змащуємо маслом і продовжуємо випікати вафлі, поки не закінчиться тісто.
Ну а з чим їсти готові вафлі вирішуйте самі, це справа вашого смаку. Смачного!
- Борошно пшеничне - 375 грам
- Цукор - 75 грам
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Розпушувач - 6 грам
- Ванілін - 0, 5 чайних ложки
- Молоко - 550 грам
- Масло рослинне - 50 грам
- Спеції - За смаком (обкладинка, мускатний горіх, куркума)
- Сіль - 1 щіпка
1) У глибокій мисці змішуємо борошно, цукор, сіль, соду, розпушувач, ванілін і спеції на ваш смак (особисто мені вистачає і ваніліну), перемішуємо все.
2) В інший посуд наливаємо молоко і додаємо рослинне масло.
3) Тепер необхідно поступово, невеликими порціями, вливати молочну суміш в сухі інгредієнти і акуратно перемішувати. У результаті повинно вийти густе, як сметана, однорідне тісто.
4) Вафельницю змащуємо невеликою кількістю рослинної олії і чекаємо, поки вона нагріється.
5) Ложкою викладаємо тісто в форми, розподіляємо рівномірно. Закриваємо вафельницу і запікаємо вафлі приблизно 10 хвилин, в залежності від моделі.
6) Готові вафлі золотистого кольору викладаємо на тарілку, вафельницу знову змащуємо маслом і продовжуємо випікати вафлі, поки не закінчиться тісто.
Ну а з чим їсти готові вафлі вирішуйте самі, це справа вашого смаку. Смачного!