Хрусткі бельгійські вафлі в електровафельніцу
(покроковий рецепт з фото)
Бельгійські вафлі зазвичай готують на дріжджах, але я покажу вам вафлі на розпушувачі і мінеральній воді, що робить їх більш хрусткими і повітряними!
Теплі і хрусткі бельгійські вафлі - ідеальний варіант для сніданку. А секретний інгредієнт, який робить вафлі хрусткими - газована вода! Спосіб приготування вафель залежить від типу вафельниці, яку ви використовуєте. Спробуйте зробити для себе ідеальні пропорції тіста, густоту, на основі мого рецепту, не бійтеся експериментувати, адже тільки так народжуються шедеври! хай щастить!
- Яйце - 2 штуки
- Розпушувач тіста - 4 чайних ложки (без гірки)
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 2 щіпки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки (розтопленого, охолодженого)
- Молоко - 1, 5 склянки
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Грецький йогурт - 0, 25 склянки
- Газована вода - 0, 5 склянки
Підготуйте інгредієнти. Вода повинна бути сильногазованою, тоді тісто буде дуже хорошим. Розтопити вершкове масло, трохи прохолодно.
У чаші для збивання з'єднайте яйця, розтоплене масло, йогурт, молоко, цукор, сіль. Збийте.
Додайте борошно і розпушувач. З'єднайте всі інгредієнти, маса повинна вийде гладкою і без грудочок.
Додайте газовану воду. Добре перемішайте тісто. Консистенцію тесту регулюйте кількістю води, воно повинно бути рідким, трохи густіше тесту для млинців.
Гарячу вафельницу змастіть рослинною олією (я це роблю силіконової пензликом). Налийте потрібну кількість тіста. Закрийте кришку і готуйте кілька хвилин. Готові вафлі зніміть щипцями.
Повторіть процедуру з іншим тестом. Змащуйте маслом вафельницу перед кожною партією вафель. Подавайте вафлі гарячими з будь-якою начинкою: джемом, згущеним молоком, сиропом, ягодами або кульками морозива. Смачного!