Бельгійські вафлі без вафельниці
(покроковий рецепт з фото)
Ті ж вафлі, тільки без вафельниці! Хочу вам розповісти, як приготувати бельгійські вафлі без вафельниці в домашніх умовах. Це проста і дуже ніжна на смак випічка. Чудовий рецепт!
Рецепт приготування бельгійських вафель без вафельниці, звичайно, трохи втрачає сенс: адже якщо готувати без форми, отримаємо на виході хоч і смачні, але плоскі млинці. Важко буде переконати всіх, що це саме вафлі, як мені здається. Але в будь-якому випадку, спробувати варто, так як рецепт я використовувала класичний!
- Молоко - 1.5 склянки
- Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
- Яйця - 2 штуки
- Мед - 3 Ст. Ложки (в оригіналі - кленовий сироп)
- Борошно - 2 склянки
- Дріжджі - 1.5 чайних ложки
1. Змішаємо в мисці розтоплене масло, молоко і збиті яйця. Потім додамо сироп, перемішаємо до однорідності. У самому кінці - борошно і дріжджі.
2. Ретельно перемішати, найкраще для цього скористатися міксером. Далі залишимо тісто на 1 годину в тёпллой кімнаті "підходити" .
3. Через годину тісто дуже акуратно перемішати, випікаємо вафлі. Можна смажити їх на сковорідці, але тоді вони будуть без знаменитих "сот" . Я випікала в спеціальній формі в духовці.
4. У розігрітій до 200 градусів духовці такі вафлі випікаються 15-20 хвилин. Смачного!