Булочка з котлетою
(покроковий рецепт з фото)
Ніжна і пишна булочка з соковитою котлетою і сиром - відмінний варіант як для сніданку, так і для перекусу. Та й на природу або в дорогу такі булочки чудово підійдуть!
Нижче рецепт смачних, ароматних і апетитних булочок з котлетами. Що, час для приготування таких булочок знадобиться, але більша його частина піде на расстойку тесту. У фарш для котлет я люблю додавати овочі, особливо гарбуз. Так начинка виходить соковитіше і легше. Пробуйте!
- Молоко - 150 мілілітрів (тісто: всі продукти нижче)
- Вода - 100 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне в / сорт - 550 грам
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Фарш домашній - 400 грам (начинка: всі продукти нижче)
- Гарбуз - 100 грам
- Чорний перець - За смаком
- Сир твердий - 70 грам
- Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки (не дуже великий)
Почніть з приготування тіста. Я роблю це в хлібопічці, але можна вимісити і вручну. Суміш води і молока підігрійте до 40 градусів. Просіяне борошно змішайте з сіллю, цукром і дріжджами. Влийте молочну суміш, додайте рослинне масло і замісити м'яке тісто. Дайте йому підійти до збільшення в обсязі втричі.
У фарш - краще взяти змішаний - додайте терті цибулю і сирий гарбуз, посоліть і поперчіть за смаком. Добре вимішайте фарш і дайте йому постояти в холодильнику з півгодини. Розділіть охолоджене фарш на кульки невеликого розміру. Викладіть на кожен шматочок твердого сиру і сформуйте круглі котлетки.
Тісто, що підійшло обомніте і розділіть на кульки, приблизно, вдвічі більші котлет. Розкачайте або розімніть руками кульку тесту в коржик, seredinu інвестувати відбивною. Зробіть по краях тесту три або чотири розрізи.
По черзі, заводячи сектор тесту на котлету, оберніть все тісто навколо фаршу, формуючи булочку-Розанчик. Або сформуйте булочки на ваш розсуд. Дайте булочкам расстояться, змастіть їх жовтком, вбитих з молоком і сіллю. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці з півгодини, до рум'яної скоринки і прожарювання котлет.
Готовим булочкам дайте трохи відлежатися під серветкою і подавайте теплими зі склянкою томатного соку.