Бульoн дacі
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочу поділитися з усіма поціновувачами японської кухні секретом, як приготувати бульйон дасі. Його можна вживати як готове легке перше блюдо, так і в складі якогось іншого.
Цей бульйон - основа різних страв японської кухні: супів, соусів і т.Д. Пластівці з нього не обов'язково діставати, можна їх також залишити в бульйоні. А комбу - нарізати і подавати з квасолею в якості окремого вегетаріанського страви.
- Вода - 1 літр
- Водорість Combs - 15 грам
- Пластівці Боніто - 15 грам(Kacuobusi)
1
Залийте комбу водою і залиште настоюватися 12 годин при кімнатній температурі.
2
Потім поставте каструлю на невеликий вогонь і повільно розігрівайте (близько 15 хвилин). Незадовго до закипання (приблизно 90-95 градусів) зніміть з плити.
3
Зніміть піну ложкою і дістаньте комбу з води.
4
Насипте в воду кацуобусі і почекайте, поки вони не опиняться на дні каструлі (приблизно 2-4 хвилини, в залежності від розміру пластівців).
5
Процідіть рідину через ситечко. Справжній японський бульйон готовий!