Бублики з лісовими горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Звичайна випічка може бути красивою! Це довели відомі всім вироби - рогалики. Начебто нічого складного, але завжди чекаєш сюрпризу всередині. А якщо начинка оригінальна, то радості буде подвійно.
Нещодавно, наприклад, я дізналася, як приготувати рогалики з фундуком. В дитинстві, пам'ятаю, були в магазинах варіанти тільки з джемом, але треба ж іти на експерименти. Тим більше, що поєднання виявилося смачним і навіть вишуканим. Начинка просто тане в роті, і не дуже солодка. Тісто приготуємо класичне дріжджове.
- Борошно пшеничне - 350 грам
- Сухі дріжджі - 25 грам
- Вершкове масло - 200 грам(100 г - в тісто, 100 г - в начинку)
- Funduk - 100 грам
- Цукор білий - 115 грам(15 г - в тісто, 100 г - в начинку)
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Молоко - 125 мілілітрів
1. Для початку приготуйте тісто. У злегка теплому молоці всипте дріжджі. Потім до них додайте сіль, цукор, масло шматочками, яйце. Все перемішайте. Поступово введіть борошно. Замішайте тісто руками. Залиште його на 30 хвилин при кімнатній температурі.
2. Поки займіться начинкою. Горіхи подрібнити.
3. Перетріть їх виделкою з м'яким маслом і цукром.
4. Підійшло тісто розділити на дві частини. Кожну розкачати в коло і розріжте на 8 частин у вигляді трикутників. На широкий край укладіть начинку.
5. Сверре рогалики, починаючи з широкої сторони. Зверху викладіть залишки начинки або просто ще трохи фундука.
6. Перекладіть вироби на деко з пергаментним папером. Залиште їх ще на 30 хвилин при кімнатній температурі.
7. Випікайте рогалики 8-10 хвилин при 225 градусах в духовці. Приємного чаювання!