Маннік з лісовими ягодами
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування манника з журавлиною і чорницею.
Маннік з'явився на Русі в XIII столітті, з тих пір з'явилася дуже велика кількість рецептів манника, наприклад, зі сметаною, кефіром, ягодами, яблуками і т.Д. Спробуйте приготувати маннік з лісовими ягодами.
- Крем - 1 Склянка
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 100 грам
- Манька - 200 грам
- Журавлина - 40 грам
- Чорниця - 60 грам
1. Викласти сметану в миску. Соду насипати в чашку і погасити оцтом. Додати гашене соду в миску зі сметаною, ретельно перемішати.
2. Розбити яйця і ретельно перемішати з цукром до однорідної консистенції.
3. Тонкою цівкою додати манку, продовжуючи перемішувати. Перемішати всю суміш до однорідної консистенції.
4. Змастити деко або форму для випічки рослинним маслом і злегка посипати манною крупою. Викласти на деко або в форму чорницю і журавлину.
5. Вилити поверх ягоди приготовлену манну суміш, обережно розрівняти. Випікати маннік в духовці при 200 градусах, до золотистої скоринки. Перевірити готовність манника ножем - встромлений в середину манника, він повинен вийти чистим. Якщо на ножі є тісто, поставте його назад в духовку пропікатися. Дати манника повністю охолонути до кімнатної температури, нарізати на шматочки і подавати.