Рецепт Маннік з лісовими ягодами фото

Маннік з лісовими ягодами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Молочні продукти
Пісні страви
На обід
Випічка , Манник
Кількість порцій: 12
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Рецепт приготування манника з журавлиною і чорницею.

Опис приготування:

Маннік з'явився на Русі в XIII столітті, з тих пір з'явилася дуже велика кількість рецептів манника, наприклад, зі сметаною, кефіром, ягодами, яблуками і т.Д. Спробуйте приготувати маннік з лісовими ягодами.

  • Крем - 1 Склянка
  • Сода - 1/2 чайних ложки
  • Яйця - 2 штуки
  • Цукор - 100 грам
  • Манька - 200 грам
  • Журавлина - 40 грам
  • Чорниця - 60 грам
маннік з лісовими ягодами - фото крок 1
1. Викласти сметану в миску. Соду насипати в чашку і погасити оцтом. Додати гашене соду в миску зі сметаною, ретельно перемішати.
маннік з лісовими ягодами - фото крок 2
2. Розбити яйця і ретельно перемішати з цукром до однорідної консистенції.
маннік з лісовими ягодами - фото крок 3
3. Тонкою цівкою додати манку, продовжуючи перемішувати. Перемішати всю суміш до однорідної консистенції.
маннік з лісовими ягодами - фото крок 4
4. Змастити деко або форму для випічки рослинним маслом і злегка посипати манною крупою. Викласти на деко або в форму чорницю і журавлину.
маннік з лісовими ягодами - фото крок 5
5. Вилити поверх ягоди приготовлену манну суміш, обережно розрівняти. Випікати маннік в духовці при 200 градусах, до золотистої скоринки. Перевірити готовність манника ножем - встромлений в середину манника, він повинен вийти чистим. Якщо на ножі є тісто, поставте його назад в духовку пропікатися. Дати манника повністю охолонути до кімнатної температури, нарізати на шматочки і подавати.

Схожі рецепти