Рецепт Брокколі в клярі фото

Брокколі в клярі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі, Брокколі
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Страви в клярі

Показую, як приготувати брокколі в клярі. Виходить дуже смачна і ніжна закуска або відмінний овочевий гарнір, який можна подавати до м'яса, птиці або риби.

Раджу приготувати дуже корисне і смачне блюдо - брокколі в клярі. Погодьтеся, рецепт приготування брокколі в клярі дуже простий. Готові шматочки брокколі можна подавати до столу як гарячими, так і холодними. Коли я готую цю страву, мої домашні сидять за столом на кухні в очікуванні хрустких грудочок Подаю я їх і в якості закуски, і як гарнір. Простий рецепт брокколі в клярі можна трохи доповнити на свій розсуд, наприклад, можна посипати гарячу готову капусту сухарями або сиром і посипати зеленню.

  • Брокколі - 500 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Борошно - 1 Склянка
  • Пиво - 0, 5 склянки (можна замінити газованою мінеральною водою)
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки(1 чайна ложка для відварювання капусти, інше - для кляра)
  • Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
  • Рослинна олія - 500 мілілітрів (кількість масла дано для смаження у фритюрі, якщо будете смажити на сковороді - масла знадобиться набагато менше)
  • Вода - 1, 5 L
брокколі в клярі - фото крок 1
Розбираємо брокколі на суцвіття і добре промиваємо під струменем води.
брокколі в клярі - фото крок 2
У киплячу підсолену воду кидаємо брокколі хвилин на 3-4.
брокколі в клярі - фото крок 3
Відварену брокколі відправляємо в друшляк і, поки вода стікає, готуємо кляр.
брокколі в клярі - фото крок 4
Для клярі добре змішуємо пиво, яйця, сіль, цукор і перець. Додаємо борошно і ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок. Якщо ви хочете отримати товсту скоринку клярі - Ви можете це зробити погустіше.
брокколі в клярі - фото крок 5
Розігріваємо олію в невеликій каструльці. Суцвіття обмакиваем в кляр і обережно опускаємо в гарячу олію. Обсмажуємо з усіх боків і готові шматочки викладаємо на паперовий рушник або серветку, щоб вбрався зайвий жир.

Схожі рецепти