Брокколі в клярі
(покроковий рецепт з фото)
Показую, як приготувати брокколі в клярі. Виходить дуже смачна і ніжна закуска або відмінний овочевий гарнір, який можна подавати до м'яса, птиці або риби.
Раджу приготувати дуже корисне і смачне блюдо - брокколі в клярі. Погодьтеся, рецепт приготування брокколі в клярі дуже простий. Готові шматочки брокколі можна подавати до столу як гарячими, так і холодними. Коли я готую цю страву, мої домашні сидять за столом на кухні в очікуванні хрустких грудочок Подаю я їх і в якості закуски, і як гарнір. Простий рецепт брокколі в клярі можна трохи доповнити на свій розсуд, наприклад, можна посипати гарячу готову капусту сухарями або сиром і посипати зеленню.
- Брокколі - 500 грам
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 1 Склянка
- Пиво - 0, 5 склянки (можна замінити газованою мінеральною водою)
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1, 5 чайних ложки(1 чайна ложка для відварювання капусти, інше - для кляра)
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Рослинна олія - 500 мілілітрів (кількість масла дано для смаження у фритюрі, якщо будете смажити на сковороді - масла знадобиться набагато менше)
- Вода - 1, 5 L
Розбираємо брокколі на суцвіття і добре промиваємо під струменем води.
У киплячу підсолену воду кидаємо брокколі хвилин на 3-4.
Відварену брокколі відправляємо в друшляк і, поки вода стікає, готуємо кляр.
Для клярі добре змішуємо пиво, яйця, сіль, цукор і перець. Додаємо борошно і ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок. Якщо ви хочете отримати товсту скоринку клярі - Ви можете це зробити погустіше.
Розігріваємо олію в невеликій каструльці. Суцвіття обмакиваем в кляр і обережно опускаємо в гарячу олію. Обсмажуємо з усіх боків і готові шматочки викладаємо на паперовий рушник або серветку, щоб вбрався зайвий жир.