Бостонський кремовий чізкейк
(покроковий рецепт з фото)
На сьогоднішній день для мене Бостонський креязикай - фаворит серед усіх чізкейк! На ніжному бісквіті повітряне суфле з маскарпоне, зверху - заварний крем, і все це під шоколадною глазур'ю.
Незважаючи на безліч кроків, цей рецепт не такий вже і складний в приготуванні. Всі подробиці, як приготувати бостонський креязикай чізкейк, я описала нижче в покроковому рецепті. Уважно вивчіть його і сміливо беріться за справу! Приємних вам клопоту на кухні!
- Борошно - 1 Склянка (склянка - 250 мл)
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Ванілін - 1 щіпка
- Масло рослинне - 80 мілілітрів
- Сир - 300 грам (маскарпоне)
- Вода - 1/2 склянки
- Желатин - 15 грам (швидкорозчинний)
- Сік лимонний - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Склянка(1/2 стек. - немає нічого-Krem, 1/2 стек. - в заварний крем)
- Молоко - 1/2 склянки
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки (кукурудзяний)
- Вершки - 1/2 склянки
- Вершкове масло - 50 грам
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
- Вершки - 4 Ст. Ложки
- Шоколад - 150 грам (темний 65%)
Підготуйте необхідні продукти для бісквіта.
Яйця, цукор і ванілін збивайте міксером до пишної світлої маси протягом 5-7 хвилин. Не перестаючи збивати, влийте масло тонкою цівкою. Додайте просіяне борошно в 2-3 прийому, акуратно вмішуючи її за допомогою силіконової лопатки.
Вилийте тісто в рознімне кільце для випічки (д - 20 см), змащене маслом. Поставте запікатися в розігріту до 180 духовку на 35-40 хвилин, до сухої шпажки. Остудіть на решітці, а потім перенесіть з кільцем на блюдо.
Поки бісквіт остигає, підготуйте необхідні продукти для суфле з сиру "маскарпоне" .
Желатин замочити в холодній воді. Сир "маскарпоне" і цукор (1/2 склянки) збийте за допомогою блендера до однорідної маси.
Желатин розтопіть на водяній бані, влийте тонкою цівкою в сирну масу, постійно збиваючи міксером.
Розподіліть цю масу поверх бісквіта, розрівняйте верх. Поставте в холодильник на 2 годину.
Підготуйте продукти для заварного крему.
Вершки змішайте з цукром (1/2 склянки) і мускатним горіхом, доведіть до кипіння. Крохмаль розведіть в холодному молоці.
Розведений крохмаль влийте тонкою цівкою в гарячі вершки, постійно помішуючи віночком. Варіть до загусання маси, помішуючи віночком. Це займе 4-5 хвилин.
Зніміть з вогню, додайте вершкове масло по частинах, кожен раз розмішуючи крем до однорідності.
Остудіть заварний крем до кімнатної температури, періодично перемішуючи, щоб крем остигав однорідно. Викладіть крем у форму, розрівняйте верх. Поставте торт в холодильник на 4 годину.
Шоколад і вершки з'єднайте в каструльці з подвійним дном. На повільному вогні, постійно помішуючи, розтопіть шоколад.
Покрийте шоколадною глазур'ю верх чізкейку. Поставте торт в холодильник на 30 хвилин.
Акуратно зніміть рознімне кільце.
Торт розріжте гострим гарячим ножем. Смачного!