Бостонський кремовий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Бостонський креязикай торт - дуже смачний десерт. Ніжні бісквітні коржі з не менш ніжним заварним кремом, обов'язково сподобаються навіть суворим шанувальникам випічки.
Своєю назвою цей пиріг-торт зобов'язаний місту Бостону. Стверджують, що він був створений в 1856 році. А в 1996 році цей пиріг був оголошений офіційним десертом Массачусетса. Готується він дуже просто і відносно швидко, наскільки може готується торт. Поки бісквіт в духовці, приготуйте крем. А шоколадна глазур взагалі забере у вас 2-3 хвилини. Бісквіт можна спекти як в духовці, так і в мультиварці.
- Яйця - 4 штуки
- Цукор - 250 грам(150 грам - в тісто, 100 грам - в вершках)
- Борошно - 150 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Молоко - 400 мілілітрів
- Яєчний жовток - 2 штуки
- Крохмаль кукурудзяний - 3 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 5 грам
- Вершкове масло - 70 грам (в вершках)
- Какао - 3 Ст. Ложки (в глазур)
- Крем - 4 Ст. Ложки (в глазур)
- Цукор - 3 Ст. Ложки (в глазур)
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки (в глазур)
Підготуйте інгредієнти для приготування торта.
Belk відділ Желтков.
І збийте міксером або віночком в круту піну. Поступово всипте 150 грам цукру, постійно збиваючи. Повинна вийде густа, стійка маса.
По одному додайте 4 жовтка, кожен раз перемішуючи.
Додайте поступово просіяне борошно. А також розпушувач.
Акуратно перемішайте тісто.
Викладіть тісто у форму для випічки. Печіть в духовці при температурі 170 градусів 40 хвилин. Готовність перевіряйте сухий дерев'яною паличкою або зубочисткою. Готовий бісквіт викладіть з форми і охолодіть.
Приготуйте заварний крем. У каструлю налийте молоко і поставте на плиту.
У мисочці з'єднайте 2 жовтка, 100 грам цукру і ванільний цукор.
Додайте крохмаль і перемішайте суміш до однорідної консистенції.
Коли молоко почне закипати, влийте суміш жовтків, цукру і крохмалю. Постійно перемішуючи, Довести крем zagusteniâ. У гарячий крем викладіть вершкове масло і перемішайте. Потім прохолодний крем.
Приготуйте глазур для торта. У мисці змішайте цукор, сметану, какао.
Перемішайте і поставте на плиту. Доведіть до кипіння і вимикайте. Після додайте 2 столові ложки вершкового масла.
Бісквітний корж розріжте на три частини вздовж.
Два нижніх коржа змажте кремом.
Верхній корж і боки торта змастіть шоколадною глазур'ю.
Бостонський креязикай торт готовий.
Торт наріжте і подавайте до столу.