Кокосовий кремовий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Кокосовий креязикай пиріг - один з найсмачніших домашніх пирогів, які мені доводилося куштувати. Якщо вмієте готувати тісто, то смачний кокосовий креязикай пиріг приготуєте за дві секунди.
Кокосовий креязикай пиріг мені дуже подобається завдяки двом дуже важливим властивостям. По перше, він готується дуже просто - досить спекти тісто, і більше нічого термічній обробці піддавати не треба. По-друге, виходить він неймовірно смачним - тільки уявіть собі суміш заварного крему і кокосової стружки Дуже смачно!
- Дріжджове тісто для пирога (готове) - 1 штука
- Кукурудзяний крохмаль - 5 Ст. Ложок
- Цукор - 1 Склянка
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Молоко - 3 склянки
- Жовток - 3 штуки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Ванільна есенція - 1 Чайна ложка
- Кокосова стружка - 1 Склянка
- Збиті вершки - - За смаком
За замовчуванням будемо вважати, що у вас вже є повністю готова основа для пирога. Тісто для основи пирога може бути будь-яким, тому спечіть до готовності то, яке вам більше подобається.
Змішуємо крохмаль, сіль і цукор.
Вливаємо молоко, збиваємо і ставимо варитися на середній вогонь.
Збиваємо жовтки. Коли молочна суміш почне згущуватися, додаємо 1-2 ополоника молочної суміші до збитим жовтків. Перемішуємо.
Коли яйця і молочна суміш схопляться, отриману суміш повертаємо у велику каструлю з гарячою молочною сумішшю.
Збиваючи, варимо ще 2 хвилини на середньому вогні.
В отриману суміш додаємо ванільну есенцію і вершкове масло. Збиваємо.
Туди ж додаємо половину кокосової стружки (інша половина стане в нагоді, коли будемо обсипати готовий пиріг).
Одержаний заварний крем рівномірно розподіляємо по тесту.
Накриваємо пиріг харчовою плівкою - і в холодильник на 3-4 години застигати.
Застиглий пиріг змащуємо збитими вершками і обсипаємо залишилася кокосовою стружкою.
Кокосовий креязикай пиріг готовий, залишається тільки нарізати і подати.
Смачного!