Кокосовий кремовий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 4 г. 0 хв.
Кокосовий креязикай пиріг - один з найсмачніших домашніх пирогів, які мені доводилося куштувати. Якщо вмієте готувати тісто, то смачний кокосовий креязикай пиріг приготуєте за дві секунди.
Опис приготування:
Кокосовий креязикай пиріг мені дуже подобається завдяки двом дуже важливим властивостям. По перше, він готується дуже просто - досить спекти тісто, і більше нічого термічній обробці піддавати не треба. По-друге, виходить він неймовірно смачним - тільки уявіть собі суміш заварного крему і кокосової стружки Дуже смачно!
- Дріжджове тісто для пирога (готове) - 1 штука
- Кукурудзяний крохмаль - 5 Ст. Ложок
- Цукор - 1 Склянка
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Молоко - 3 склянки
- Жовток - 3 штуки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Ванільна есенція - 1 Чайна ложка
- Кокосова стружка - 1 Склянка
- Збиті вершки - - За смаком
За замовчуванням будемо вважати, що у вас вже є повністю готова основа для пирога. Тісто для основи пирога може бути будь-яким, тому спечіть до готовності то, яке вам більше подобається.
Змішуємо крохмаль, сіль і цукор.
Вливаємо молоко, збиваємо і ставимо варитися на середній вогонь.
Збиваємо жовтки. Коли молочна суміш почне згущуватися, додаємо 1-2 ополоника молочної суміші до збитим жовтків. Перемішуємо.
Коли яйця і молочна суміш схопляться, отриману суміш повертаємо у велику каструлю з гарячою молочною сумішшю.
Збиваючи, варимо ще 2 хвилини на середньому вогні.
В отриману суміш додаємо ванільну есенцію і вершкове масло. Збиваємо.
Туди ж додаємо половину кокосової стружки (інша половина стане в нагоді, коли будемо обсипати готовий пиріг).
Одержаний заварний крем рівномірно розподіляємо по тесту.
Накриваємо пиріг харчовою плівкою - і в холодильник на 3-4 години застигати.
Застиглий пиріг змащуємо збитими вершками і обсипаємо залишилася кокосовою стружкою.
Кокосовий креязикай пиріг готовий, залишається тільки нарізати і подати.
Смачного!