Борщ з карасями
(покроковий рецепт з фото)
Ви знаєте багато рецептів борщів і багато хто з них вже перепробували? Тоді спробуйте приготувати борщ зі смаженими карасями, це блюдо урізноманітнює ваше меню. Чудовий борщ з рибою, квасолею і грибами.
Сьогодні вашій увазі хочу запропонувати блюдо, яке зазвичай готується під час поста.Первое блюдо з рибою, колоритне і яскраве. Ситний, наваристий і незвичайний червоний борщ з карасями - дуже смачна страва. Рекомендую! А як приготувати борщ з карасями, я з вами поділюся.
- Карась - 2 штуки
- Гриби лісові - 100 грам
- Квасоля - 100 грам (або 1 баночка консервованої)
- Капуста - 300 грам
- Буряк - 1 штука
- Картопля - 4 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Перець солодкий - 1 штука
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець духмяний - 3 штуки
- Борошно - 100 грам
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Цукор - За смаком
- Вода - 3 L
Підготуйте інгредієнти. Допомога фруктів і чиста. Рибу випатрати і почистіть від луски. Квасоля відваріть до готовності.
Цибуля наріжте кубиками. Гриби посмажте в невеликій кількості масла з цибулею.
Картопля, морква, буряк наріжте соломкою.
Обсмажте моркву в невеликій кількості масла.
Додайте буряк, обсмажуйте разом.
Перець наріжте шматочками.
Поставте каструлю з водою на вогонь, доведіть до кипіння, додайте лавровий лист, перець, обсмажені гриби з цибулею і нарізану картоплю.
Підготуйте томатну пасту. Додайте в неї невелика кількість бульйону.
Додайте томатну пасту в обсмажену моркву і буряк. Добре перемішайте, трохи тушкуйте.
Додайте перець, ложку оцту, трохи цукру, приправити сіллю.
Капусту дрібно наріжте.
У бульйон з грибами додайте обсмажені овочі.
Варіть на повільному вогні 15-20 хвилин.
Потім додайте квасолю в борщ.
Карасів наріжте на порційні шматочки.
Посолити рибу, обваляйте в борошні.
Обсмажуйте карасів до готовності і золотистої скоринки.
В борщ додайте капусту і часник. Варіть до готовності овочів.
Додайте нарізану зелень.
Надішліть в борщ карасів. Чи не варіть, а доведіть до кипіння, відставте в сторону. Борщу необхідно постояти хвилин 15-20 перед подачею.
Ароматний борщ з карасями готовий!
Подавайте з ложечкою сметани.