Борщ в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)
Пообіцяли ситний обід, а часу в обріз? Не впадай у відчай, я раджу, як приготувати борщ в мікрохвильовці, - всього півгодини, а ніхто і не помітить підміни, він такий же ситний і наваристий вийде
Хочу сказати, що цей рецепт приготування борщу в мікрохвильовці мені подобається не тільки своєю приголомшливою швидкістю і легкістю в приготуванні, але також і тим, що завдяки швидкій варінні в такому борщі збережеться максимум вітамінів, але ж це так важливо, особливо в сезон овочів, коли вони нарешті в великих кількостях і без "будь-якої хімії" . А якщо врахувати, що влітку біля плити довго стояти ой як не хочеться, то знову-таки, цей "полегшений" варіант борщу вам сподобається.
Як приготувати борщ в мікрохвильовці, покрокова інструкція:
1. Для початку підготуємо наші овочі. Буряк, морквину, картоплю, помідори і перець миємо, чистим, і нарізаємо кубиками. Хоча буряк і моркву краще все ж подрібнити в блендері, або натерти на дрібній тертці.
2. Складаємо підготовлені овочі в каструлю, пригодную для СВЧ, заливаємо половиною склянки чистої води, і під кришкою тушкуємо 15-20 хвилин на середньої потужності.
3. Як тільки всі овочі добре протушатся, заливаємо їх зверху бульйоном, додамо сіль, перець і спеції за смаком, а також всипаємо квасоля.
4. Тепер ще раз перемішати, і відправляємо в мікрохвильовку на 10 хвилин під кришкою на слабкому потужності.
От і все! Швидкий, але все такий же яскравий і ароматний борщ в мікрохвильовці готовий! Прикрасьте його зеленню, сметаною, і подавайте до столу! До речі, якщо замість бульйону зварити на воді, ми отримаємо не менше червоний, але пісний і дієтичний борщец. А якщо навпаки, додати разом з квасолею нарізану кубиками копчену шинку або відварене м'ясо, борщ вийде більш ситним і наваристим. Експериментуйте! удачі
- Буряк - 1 штука
- Картопля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Помідори - 2 штуки
- Перецьь болгарський - 1 штука
- Бульйон - 2 L
- Квасоля консервована - 100 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець - 1 щіпка
Як приготувати борщ в мікрохвильовці, покрокова інструкція:
1. Для початку підготуємо наші овочі. Буряк, морквину, картоплю, помідори і перець миємо, чистим, і нарізаємо кубиками. Хоча буряк і моркву краще все ж подрібнити в блендері, або натерти на дрібній тертці.
2. Складаємо підготовлені овочі в каструлю, пригодную для СВЧ, заливаємо половиною склянки чистої води, і під кришкою тушкуємо 15-20 хвилин на середньої потужності.
3. Як тільки всі овочі добре протушатся, заливаємо їх зверху бульйоном, додамо сіль, перець і спеції за смаком, а також всипаємо квасоля.
4. Тепер ще раз перемішати, і відправляємо в мікрохвильовку на 10 хвилин під кришкою на слабкому потужності.
От і все! Швидкий, але все такий же яскравий і ароматний борщ в мікрохвильовці готовий! Прикрасьте його зеленню, сметаною, і подавайте до столу! До речі, якщо замість бульйону зварити на воді, ми отримаємо не менше червоний, але пісний і дієтичний борщец. А якщо навпаки, додати разом з квасолею нарізану кубиками копчену шинку або відварене м'ясо, борщ вийде більш ситним і наваристим. Експериментуйте! удачі