Борщ на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Борщ на кефірі - традиційне литовське перша страва. Рецептів приготування його досить багато. У нього кладуть огірки, редис, лимон, але головними інгредієнтами все ж залишаються кефір і варений буряк.
Особливо смачний цей борщ в літню спеку, коли НЕ хочится довго стояти біля плити і тим більше є гарячі блюдо. Холодний борщ наситить, додасть сил і енергії, при цьому не перевантажуючи шлунок, а ще охолодить і освіжить. Цей борщ я ніколи не готую взимку, але як тільки настають теплі деньки, він стає моїм фаворитом. Мені дуже подобається, що його можна приготувати зовсім небагато - буквально 2-3 порції, якраз стільки, скільки людей буде його є, так що борщ ніколи не залишається. Ну і, звичайно ж, тарілки після нього теж завжди порожні! Литовський борщ на кефірі мені подобається своєю кислинкою, іноді я навіть додаю в нього трохи лимонного соку. Але найчастіше я все-таки заміняю кефір домашнім кислим молоком, в ньому більше кислоти, в результаті чого смак готового блюда виходить більш насиченим. Спробуйте і ви мій рецепт, як приготувати борщ на кефірі.
- Буряк - 1-2 штук
- Яйце - 1 штука
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Кефір - 300 грам (або кисле молоко)
- Вода - 200 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки