Борщ московський
(покроковий рецепт з фото)
З безлічі рецептів борщу є і "московський борщ" . Відрізняється від звичайного тільки тим, що крім м'яса в нього кладуть ковбасні вироби. Це може бути шинка, копчена ковбаса, сосиски.
Борщ, мабуть, одне з найпопулярніших перших страв в наших широтах. Він ситний і смачний. З огляду на, що до складу борщу входить чимала кількість овочів, про його користь навіть не варто говорити. Готується він просто, але все-таки певний навик в кулінарії потрібно мати. А ще кажуть: "сто господинь - сто борщів" . У кожної він свій. Ось і у мене теж. Я не прихильник дуже жирного, наваристого борщу. І волію все інгредієнти в основному варити, а не робити зажарку. Деякі гасять цибулю, морква і буряк в сковороді з великою кількістю бульйону. По суті варять ці овочі в сковороді. То яка різниця варити їх в бульйоні або сковороді? Тому у мене весь процес приготування проходить в каструлі. Пропонують ще гасити 40 хвилин. Про які вітамінах вже може йти язик? Тому готуємо борщ швидко наскільки це можна і подаємо до столу. Замість томатної пасти краще класти в борщ подрібнені помідори. На мій погляд, так набагато смачніше. Борщ готуйте на будь-якому м'ясному бульйоні. У мене свинина. Крім часу на приготування бульйону, на борщ я витрачаю хвилин 40-45.
- Свинина - 400 грам
- Сосиски - 2 штуки
- Картопля - 2-3 штук
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Капуста білокачанна - 300 грам
- Помідор - 2-3 штук
- Буряк - 1 Ст. Ложка (середня)
- Соняшникова олія - 20 мілілітрів
- Лавровий лист - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сіль - За смаком
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Оцет 9% - 1 Чайна ложка
- Петрушка - 10 грам