Рецепт Борщ московський фото

Борщ московський
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Литовська кухня
М'ясо , Субпродукти , Свинина , Сосиски
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти
На обід
Борщ , Супи
Кількість порцій: 6
Час приготування: 50 хв.

З безлічі рецептів борщу є і"Московський борщ" . Відрізняється від звичайного тільки тим, що крім м'яса в нього кладуть ковбасні вироби. Це може бути шинка, копчена ковбаса, сосиски.

Опис приготування:

Борщ, мабуть, одне з найпопулярніших перших страв в наших широтах. Він ситний і смачний. З огляду на, що до складу борщу входить чимала кількість овочів, про його користь навіть не варто говорити. Готується він просто, але все-таки певний навик в кулінарії потрібно мати. А ще кажуть: "Сто господинь - сто борщів" . У кожної він свій. Ось і у мене теж. Я не прихильник дуже жирного, наваристого борщу. І волію все інгредієнти в основному варити, а не робити зажарку. Деякі гасять цибулю, морква і буряк в сковороді з великою кількістю бульйону. По суті варять ці овочі в сковороді. То яка різниця варити їх в бульйоні або сковороді? Тому у мене весь процес приготування проходить в каструлі. Пропонують ще гасити 40 хвилин. Про які вітамінах вже може йти язик? Тому готуємо борщ швидко наскільки це можна і подаємо до столу. Замість томатної пасти краще класти в борщ подрібнені помідори. На мій погляд, так набагато смачніше. Борщ готуйте на будь-якому м'ясному бульйоні. У мене свинина. Крім часу на приготування бульйону, на борщ я витрачаю хвилин 40-45.

  • Свинина - 400 грам
  • Сосиски - 2 штуки
  • Картопля - 2-3 штук
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Капуста білокачанна - 300 грам
  • Помідор - 2-3 штук
  • Буряк - 1 Ст. Ложка (середня)
  • Соняшникова олія - 20 мілілітрів
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Сіль - За смаком
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Оцет 9% - 1 Чайна ложка
  • Петрушка - 10 грам
борщ московський - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти для приготування борщу.
борщ московський - фото крок 2
Свинину помийте і викладіть в каструлю.
борщ московський - фото крок 3
Залийте м'ясо водою. Буде потрібно 1, 7 L.
борщ московський - фото крок 4
Доведіть вміст каструлі до кипіння, зніміть піну і вогонь збавте до мінімуму. Варіть свинину до м'якості.
борщ московський - фото крок 5
Після м'ясо дістаньте з каструлі, штам бульйон. Картопля очистіть, помийте і наріжте. Викладіть в бульйон. І починайте варити борщ.
борщ московський - фото крок 6
Цибулю очистіть, помийте і дрібно наріжте. Викладіть в сковороду.
борщ московський - фото крок 7
Морква очистіть, помийте і натріть на тертці. Додайте до цибулі.
борщ московський - фото крок 8
Буряк очистіть, помийте і також натріть на тертці. Викладіть в сковороду до овочів. Налийте соняшникову олію, оцет і додайте цукор. Перемішайте ці овочі і тушкуйте на середньому вогні 7-8 хвилин.
борщ московський - фото крок 9
Після додайте буряк, цибулю і моркву в каструлю.
борщ московський - фото крок 10
Варіть борщ ще 10-15 хвилин. Потім капусту наріжте тонкою соломкою і викладіть в каструлю.
борщ московський - фото крок 11
Додайте томатну пасту або помідори подрібнені будь-яким способом:в м'ясорубці, на тертці, в блендері. Додайте сіль і лавровий лист. Любителі гострого можуть поперчити борщ. А також додати пекучий перець. Варіть борщ до готовності всіх інгредієнтів ще 15-20 хвилин.
борщ московський - фото крок 12
Сосиски наріжте і викладіть в каструлю. Додайте відварну свинину. provara 3-4 хвилини і вимикайте вогонь.
борщ московський - фото крок 13
В готовий борщ відправте нарізану зелень і часник.
борщ московський - фото крок 14
Незвичайно смачний і ароматний московський борщ можна подати до столу зі сметаною або без.

Схожі рецепти