Бланманже сирне
(покроковий рецепт з фото)
Існує чимало десертів на основі желатину. Діти особливо люблять подібні солодкі страви. Чесно, і я до них дуже небайдужа. Розповім про один з таких приголомшливих рецептів - желе сирне.
Поділюся з вами тим, як приготувати желе сирне. Класичний склад придуманий у Франції ще в Середні століття. У нього входили мигдаль і рисове борошно. Я розповім десерт з іншого рецептурою. Але це не означає, що він гірше. Виходить таким же ніжним, м'яким, тане і сирним. І трохи кислуватим через журавлини.
- Сир - 250 грам
- Крем - 80 грам
- Желатин - 10 грам
- Молоко - 120 мілілітрів
- Журавлина - 0, 6 склянки
- Цукор - 5 Ст. Ложок
Сир відіжміть від води, якщо потрібно, і протріть через сито.
У склянку влийте половину молока, розведіть в ньому желатин. Перемішайте і залиште осторонь. У міськ засипте ягоди двома столовими ложками цукру.
Ягоди з цукром трохи придушити і поставте на вогонь. Доведіть все до кипіння, помішуючи. Після закипання залиште журавлину ще на 7 хвилин на повільному вогні.
До сиру влийте молоко і цукор, а також сметану. Суміш збийте вінчиком або міксером. Потім додайте ягідну суміш. Перемішайте.
Молоко з желатином доведіть до кипіння, щоб повністю розчинився желатин. Потім суміш остудіть і додайте до сирної маси. Все збийте.
Готову суміш влийте в форму і залиште в холодильнику на 8 годин. Через цей час желе готове.