Биточки з тріски
(покроковий рецепт з фото)
Одне з найсмачніших рибних страв, яке я коли-небудь пробувала, - це биточки з тріски. Вони виходять дуже ніжними і в той же час вельми поживними, спробуйте ці биточки обов'язково.
Про користь риби, думаю, знають абсолютно все, і раз їсти її рекомендують хоча б раз на тиждень, я хочу запропонувати вам один чудовий рецепт і розповісти, як приготувати биточки з тріски. Зрізу хотілося б відзначити, що крім очевидної користі, це блюдо володіє приголомшливим смаком і ні з чим не порівнянним ароматом. Сир і вершки чудово вписуються до складу цей простого рецепту биточків з тріски, завдяки чому страва виходить дуже ніжним і соковитим.
- Гарячкові файл - 500 грам
- Сир твердий - 100 грам
- Яйце - 2 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Вершки 35% - 50 мілілітрів
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Отже, насамперед нам потрібно розморозити філе і нарізати його на невеликі шматочки. Після цього ми видаляємо з риби кісточки, промиваємо філе під проточною водою і викладаємо його на паперову серветку, щоб видалити зайву рідину. Потім перекладаємо філе в чашу блендера і подрібнюємо його.
Додаємо до рибної масі яйця, часник і вершки, знову включаємо блендер, збиваємо і перемішуємо інгредієнти.
Тепер рибний фарш перекладаємо в миску, додаємо до нього тертий сир, сіль і мелений перець за смаком, ретельно все перемішуємо.
Наливаємо в сковороду олію і ставимо її на вогонь. Коли олія нагріється, ми змочуємо руки у воді, формуємо з фаршу битки і викладаємо їх на сковороду. Обсмажуємо биточки з кожного боку до золотистої рум'яної скоринки.
Готову страву подаємо до столу з улюбленим гарніром. Приємного все апетиту!