Бісквітне печиво Савоярді
(покроковий рецепт з фото)
Хрусткі, апетитні і нескладні у приготуванні печеньки, які часто називають "дамські пальчики", це відмінний варіант домашньої випічки для всієї родини, а не тільки основа для Тірамісу.
Хочу поділитися з вами докладною розповіддю, як приготувати бісквітне печиво Савоярді. Його без проблем можна придбати в магазині, але ж домашнє завжди смачніше. Сам процес досить простий, так що його під силу повторити навіть новачкові на кухні. Спробуйте, це печеньіце точно варта вашої уваги.
- Борошно - 3/4 склянки
- Цукор - 1/2 склянки
- Яйце - 4 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Ванілін - За смаком
- Цукрова пудра - 1-2 чайних ложок
1. Насамперед включіть її, нехай розігрівається до 180 градусів. Акуратно відокремте білки від жовтків. Останні з'єднайте з цукром в глибокій мисці і почніть збивати.
2. Найкраще використовувати міксер, так як маса повинна біліть і стати однорідною. Окремо збийте з дрібкою солі білки до щільних піків.
3. Ось такими вони повинні вийти.
4. Борошно попередньо просійте.
5. З'єднайте просіяне борошно з жовтками і білками. Додайте для аромату ванілін (найкраще використовувати натуральну ваніль в стручку).
6. Акуратно все перемішайте, щоб тісто залишалося повітряним.
7. Викладіть тісто за допомогою кондитерського мішка на пергамент або силіконовий килимок.
8. Присипте зверху цукровою пудрою і відправте в духовку. Випікається бісквітне печиво Савоярді досить швидко: 15-18 хвилин. Смачного!