Бір'яні з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Приготування бір'яні з куркою - трудомісткий процес, але, спробувавши один раз це чудове блюдо з курки, спецій і рису, ви зрозумієте, що витрачені сили стоять того!
Бір'яні - класичне блюдо індійської кухні, яке зазвичай подається на весіллях і у свята, дуже схоже на плов. Його також готують і для звичайних сімейних обідів. Подавайте бір'яні на блюді, просто виклавши порцію рису і додавши до нього порцію курки або більш ефектно сформуйте порцію через кільце. За бажанням Супроводьте бір'яні зеленню кінзи.
- Курка - 1 кілограм
- Лимонний сік - 1, 5 чайних ложки
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Цибуля - 1 штука
- Імбир - 2-3 скибочок
- Часник - 6 зубчиків
- Зелений чилі - 4 штуки
- Помідор - 2 штуки
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
- М'ята - 1 пучок
1. Замаринуйте курку в лимонному соці і куркумі. Обсмажте м'ясо на сковороді до готовності.
2. Обсмажте тонко нарізану цибулю, подрібнений часник, чилі і імбир до м'якості.
3. Додайте до цибулі нарізаний помідор.
4. Додайте сметану до цибулевої суміші і перемішайте. Гасіть все протягом однієї хвилини.
5. Додайте подрібнену м'яту.
6. Помістіть курку в сковороду з цибулею і протушкувати її в соусі пару хвилин.
7. Подавайте м'ясо з рисом, прикрасивши страву листочками м'яти.