Рецепт Бір'яні з куркою фото

Бір'яні з куркою
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Птах, Курка, Крупи, Мал
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Приготування бір'яні з куркою - трудомісткий процес, але, спробувавши один раз це чудове блюдо з курки, спецій і рису, ви зрозумієте, що витрачені сили стоять того!

Бір'яні - класичне блюдо індійської кухні, яке зазвичай подається на весіллях і у свята, дуже схоже на плов. Його також готують і для звичайних сімейних обідів. Подавайте бір'яні на блюді, просто виклавши порцію рису і додавши до нього порцію курки або більш ефектно сформуйте порцію через кільце. За бажанням Супроводьте бір'яні зеленню кінзи.

  • Курка - 1 кілограм
  • Лимонний сік - 1, 5 чайних ложки
  • Куркума - 1 Чайна ложка
  • Цибуля - 1 штука
  • Імбир - 2-3 скибочок
  • Часник - 6 зубчиків
  • Зелений чилі - 4 штуки
  • Помідор - 2 штуки
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Сіль, перець - За смаком
  • М'ята - 1 пучок
бір'яні з куркою - фото крок 1
1. Замаринуйте курку в лимонному соці і куркумі. Обсмажте м'ясо на сковороді до готовності.
бір'яні з куркою - фото крок 2
2. Обсмажте тонко нарізану цибулю, подрібнений часник, чилі і імбир до м'якості.
бір'яні з куркою - фото крок 3
3. Додайте до цибулі нарізаний помідор.
бір'яні з куркою - фото крок 4
4. Додайте сметану до цибулевої суміші і перемішайте. Гасіть все протягом однієї хвилини.
бір'яні з куркою - фото крок 5
5. Додайте подрібнену м'яту.
бір'яні з куркою - фото крок 6
6. Помістіть курку в сковороду з цибулею і протушкувати її в соусі пару хвилин.
бір'яні з куркою - фото крок 7
7. Подавайте м'ясо з рисом, прикрасивши страву листочками м'яти.

Схожі рецепти