Кропив'яні щі
(покроковий рецепт з фото)
Кропив'яні щі - незвичайне перша страва, яке урізноманітнює ваш раціон і поповнить кулінарну колекцію ще одним смачним блюдом. Такий юшкою ви точно зможете здивувати гостей і порадувати близьких.
Щоб смачно приготувати кропив'яні щі, потрібно брати молоду кропиву: тоді її листочки ще не палитимуть і будт невеликого розміру. Щи з молодої кропиви можна варити з куркою, яловичиною і зі свининою. Сьогодні ми будемо готувати щі на курячому бульйоні, для цього нам знадобляться попередньо зварений бульйон. При подачі можна додати шматочок курки або зварене в круту яйце.
- Кропива молода - 1 пучок (приблизно 200 грам)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Рослинна олія - 30 мілілітрів (для смаження)
- Стебло селери - 2 штуки
- Курячий бульйон - 4 склянки
- Картопля - 200 грам
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - 1 щіпка
1
Курячий бульйон поставте на вогонь, щоб він закипів.
2
Картопля помийте, очистіть і поріжте дрібними кубиками.
3
Кропиву обдайте окропом, опустіть в холодну воду і дрібно поріжте.
4
Цибуля, селера і часник почистіть і наріжте дрібними кубиками, обсмажте на олії до золотистого кольору.
5
Коли бульйон закипить, додайте картоплю і зажарку, варите 15-20 хвилин, поки картопля не буде вже майже готовим.
6
Приправити сіллю і poperčite, додайте порізану кропиву і проваріть ще кілька хвилин.