Білкова глазур
(покроковий рецепт з фото)
Тут я розповім вам, як приготувати білкову глазур. Така глазур добре застигає, але при цьому вона виходить досить еластичною. Використовуйте її для розпису і покриття тортів та іншої випічки.
Глазур отримують досить густий і насиченою. Якщо вам потрібна більш рідка консистенція, то можна розбавляти глазур водою. Але тут важливо не переборщити з водою і намагатися помішувати глазур м'якими рухами, щоб піна не осіла.
Оскільки глазур виходить яскраво-білого кольору, її легко пофарбувати в будь-який потрібний колір і відтінок за допомогою харчової фарби.
- Яйця - 5 штук
- Цукрова пудра - 450 грам
- Сік лимонний - 7 капель (або лимонна кислота)
Яйця потрібні холодні. Якщо вони не зберігалися в холодильнику, то відправте їх туди хоча б на 20 хвилин. Мартенс відділи Желтков. Нам потрібно близько 90 грамів білка, тому краще відміряти потрібну кількість кухонними вагами.
Цукрову пудру можете приготувати з цукрового піску, подрібнивши його в кавомолці. Але, якщо у вас є магазинна цукрова пудра, то її потрібно обов'язково просіяти. Від якості цукрової пудри безпосередньо залежить те, взоб'ётся наша глазур.
Тепер, коли всі інгредієнти підготовлені, з'єднайте білки і цукрову пудру. У цю ж ємність видавіть 5-7 крапель лимона. Починайте на низькій швидкості збивати майбутню глазур блендером. Через хвилину-дві включите середню швидкість і збийте піну до м'яких піків.
Останній крок - це завантаження глазурі в кулінарний мішок або шприц. Цими пристроями зручно користуватися для розпису. Але, якщо вам потрібно покрити глазур'ю велику поверхню, то краще скористатися лопаткою.