Банановий пиріг з глазур'ю
(покроковий рецепт з фото)
Подібний десерт не зустрічається мені в продажу, тому такого рецепта, як приготувати банановий пиріг з глазур'ю, ви не знайдете. Пиріг настільки смачний, що складно втриматися і не з'їсти його весь.
Особливість пирога в тому, що він випікається при низькій температурі, а потім його охолоджують в холодильнику. Так випічка збереже свою соковитість і приємний смак, аромат бананів. Як і для інших рецептів бананової випічки, варто використовувати перестиглі фрукти. Пиріг варто зберігати в холодильнику.
- Борошно - 3 склянки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Банани - 3 штуки
- Вершкове масло - 300 грам(180 грам для тіста, 120 грам для глазурі)
- Цукор - 2 склянки
- Яйця - 3 штуки
- Крем - 0, 5 склянки
- Молоко - 1 Склянка
- Лимонний сік - 2 чайних ложки
- Ванільний екстракт - 3 чайних ложки
- Вершковий сир - 230 грам
- Цукрова пудра - 2, 5 склянки
1. Просійте борошно, додайте до неї соду і 1 чайну ложку солі, перемішайте.
2. Змішайте 180 грам вершкового масла з 2 склянками цукру.
3. Додайте курячі яйця до маслу і добре перемішайте.
4. Додайте до суміші молоко і сметану, лимонний сік, 2 чайних ложки ванільного екстракту.
5. Розімніть окремо банани в пюре і додайте до масляної суміші.
6. Збийте все віночком, щоб утворилася однорідна консистенція.
7. Підготуйте форму для випічки: застелите її фольгою і змастіть вершковим маслом. Вилийте у форму тісто і розрівняйте його. Випікайте близько 60-70 хвилин в розігрітій до 135 градусів духовці.
8. Після закінчення випічки остудіть пиріг у формі, потім накрийте його фольгою і відправте в морозильну камеру на 1 час.
9. Тим часом зробіть глазур: змішайте вершковий сир, вершкове масло, ванільний екстракт, цукрову пудру і дрібку солі.
10. Охолоджений пиріг дістаньте з форми і змастіть глазур'ю, наріжте його шматочками і насолоджуйтеся.