Банановий пиріг «Крихітка»
(покроковий рецепт з фото)
Ніколи не пробували бананову випічку? Що ж, саме час дізнатися, як приготувати банановий пиріг "крошка" - дуже ніжний і ароматний, з хрусткою цукрової скоринкою і крихтою.
Пиріг виходить дуже великим, так що можете сміливо ділити кількість інгредієнтів навпіл, якщо не плануєте пригощати багато друзів. Банани найкраще брати середньої стиглості, а подрібнити їх можна як виделкою, так і блендером. Не лякайтесь, що готова випічка виглядає злегка темної - це особливість тесту з бананами. Обов'язково приготуйте кондитерську крихту - штрейзель: вона створює на пирозі апетитну хрустку скоринку.
- Борошно - 570 грам(320 г в тісто, 250 г для крихти)
- Вершкове масло - 260 грам(60 г в тісто, 200 г для крихти)
- Цукор - 520 грам(270 г в тісто, 250 г для крихти)
- Ванільний цукор - 10 грам
- Банани - 3 штуки
- Розпушувач - 3 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Яйце - 2 штуки
- Молоко - 250 мілілітрів
1. Приготуйте тісто: міксером збийте яйця з цукром і ванільним цукром до пишної білої маси. Банани подрібніть виделкою або блендером і додайте до яєчної маси.
2. Додайте розтоплене і злегка остигле вершкове масло. Чергуючи, додайте в кілька прийомів борошно з розпушувачем і молоко.
3. Приготуйте крихту: борошно з цукром перетріть руками з вершковим маслом до стану крихти. Форму розміром 24х24 см вистелити пергаменом і розподіліть в ній половину тіста.
4. Зверху розподіліть половину крихти, потім знову тісто і крихта. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 1 час. Остудіть повністю. Смачного!