Пиріг «Крихітка» з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 25 хв.
Смачний і ароматний вишневий пиріг на основі тесту-крихта. Готується прямо в формі для випікання за 5 хвилин. Вишня надає приємну кислинку і насичений смак нашої випічці. Спробуйте!
Опис приготування:
Цей пиріг можна готувати цілий рік. Влітку використовуємо свіжу вишню, взимку морожену. Пшенична цільнозернових борошно ідеально підходить для тесту крихта, але, по бажанню, можна використовувати пшеничну білу муку.
- Борошно пшеничне - 200 грам (цільнозерновий)
- Цукор - 80-100 грам(2-3 столові ложки для вишні, решту цукру в тісто)
- Вершкове масло - 80 грам
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Вишня - 300-400 грам
Підготуємо інгредієнти для пирога.
У силіконову форму для випічки насипаємо борошно і цукор. 2 столові ложки цукру залишаємо для вишні.
Додаємо вершкове масло.
Розминаємо тісто виделкою або руками до стану крихти.
Тісто крихта розподіляємо по дну і трохи притискаємо. По периметру залишаємо бортик.
На тісто викладаємо вишню без кісточок і посипаємо цукром.
В ситечко насипаємо крохмаль і посипаємо їм вишню. Пиріг відправляємо в розігріту духовку на 15 хвилин. Готуємо при температурі 190 градусів.
Готовий пиріг трохи охолоджуємо. Потім у формі поділяємо лопаткою на шматки. Шматки пирога перекладаємо на порційні тарілки. Пиріг з вишнею можна доповнити м'ятою. Смачного!