Пиріг «Крихітка» з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і ароматний вишневий пиріг на основі тесту-крихта. Готується прямо в формі для випікання за 5 хвилин. Вишня надає приємну кислинку і насичений смак нашої випічці. Спробуйте!
Цей пиріг можна готувати цілий рік. Влітку використовуємо свіжу вишню, взимку морожену. Пшенична цільнозернових борошно ідеально підходить для тесту крихта, але, по бажанню, можна використовувати пшеничну білу муку.
- Борошно пшеничне - 200 грам (цільнозерновий)
- Цукор - 80-100 грам(2-3 столові ложки для вишні, решту цукру в тісто)
- Вершкове масло - 80 грам
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Вишня - 300-400 грам
Підготуємо інгредієнти для пирога.
У силіконову форму для випічки насипаємо борошно і цукор. 2 столові ложки цукру залишаємо для вишні.
Додаємо вершкове масло.
Розминаємо тісто виделкою або руками до стану крихти.
Тісто крихта розподіляємо по дну і трохи притискаємо. По периметру залишаємо бортик.
На тісто викладаємо вишню без кісточок і посипаємо цукром.
В ситечко насипаємо крохмаль і посипаємо їм вишню. Пиріг відправляємо в розігріту духовку на 15 хвилин. Готуємо при температурі 190 градусів.
Готовий пиріг трохи охолоджуємо. Потім у формі поділяємо лопаткою на шматки. Шматки пирога перекладаємо на порційні тарілки. Пиріг з вишнею можна доповнити м'ятою. Смачного!