Рецепт Пиріг «Крихітка» фото

Пиріг «Крихітка»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Сир , Вершкове масло
Пісні страви
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 50 хв.

Кількість зроблених і випробуваних мною пиріг не перерахувати. А все тому, що завжди є можливість спекти щось нове. Причому не обов'язково діставати якісь незвичайні продукти.

Опис приготування:

Наприклад, я поділюся з вами, як приготувати пиріг"Крихітка" . Він простий, але в той же час цікавий за смаковими параметрами, так як в духовці запікатиметься сир, а його ніжна структура дуже незвично грає з тестом. Сама основа буде пісочної. Напевно, це найпростіше тісто, яке можна швидко зробити.

  • Вершкове масло - 200 грам
  • Сир - 300 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно - 3 склянки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Сода - 1 Чайна ложка
пиріг
Охолоджене масло натріть на крупній тертці.
пиріг
До маслу просійте борошно з содою і 3/4 склянки цукру.
пиріг
Тісто розітріть в дрібну крихту.
пиріг
Для начинки змішайте цукор, що залишився з сиром і яйцем.
пиріг
Форму для випічки застеліть пергаментом і промажте трохи маслом.
пиріг
На дно викладіть половину тіста. Потім - шар начинки і решту тіста.
пиріг
Випікайте пиріг при 180 градусах в духовці протягом 30 хвилин. Приємного чаювання!

Схожі рецепти