Пиріг «Крихітка»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість зроблених і випробуваних мною пиріг не перерахувати. А все тому, що завжди є можливість спекти щось нове. Причому не обов'язково діставати якісь незвичайні продукти.
Наприклад, я поділюся з вами, як приготувати пиріг "крихітка" . Він простий, але в той же час цікавий за смаковими параметрами, так як в духовці запікатиметься сир, а його ніжна структура дуже незвично грає з тестом. Сама основа буде пісочної. Напевно, це найпростіше тісто, яке можна швидко зробити.
- Вершкове масло - 200 грам
- Сир - 300 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 3 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Сода - 1 Чайна ложка
Охолоджене масло натріть на крупній тертці.
До маслу просійте борошно з содою і 3/4 склянки цукру.
Тісто розітріть в дрібну крихту.
Для начинки змішайте цукор, що залишився з сиром і яйцем.
Форму для випічки застеліть пергаментом і промажте трохи маслом.
На дно викладіть половину тіста. Потім - шар начинки і решту тіста.
Випікайте пиріг при 180 градусах в духовці протягом 30 хвилин. Приємного чаювання!