Пиріг «Крихітка» з варенням
(покроковий рецепт з фото)
Це досить відомий варіант домашньої випічки, який полюбився багатьом господиням за свою простоту, економність і смак. Якщо ви ще не знаєте, як приготувати пиріг "крошка" з варенням, запам'ятовуйте.
Цей простий рецепт пирога "крошка" з варенням стане відмінним варіантом випічки для сім'ї та гостей. Його можна нарізати найрізноманітнішими шматочками і при бажанні перед подачею присипати цукровою пудрою.
- Вершкове масло - 200 грам
- Борошно - 750-800 грам
- Цукор - 150-200 грам
- Варення - 200 грам
- Яйце - 2-3 штук
- Розпушувач - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Ванілін - 1 щіпка
1. Вершкове масло з'єднати з цукром і розтерти до однорідності. Вбити в мисочку з маслом яйця.
2. Якщо під рукою немає розпушувача, в рецепт приготування пирога "крошка" з варенням можна використовувати соду, попередньо погасивши її оцтом або соком лимона.
3. Додати також сіль і ванілін. Все ретельно збити.
4. Поступово всипати борошно, замішуючи тісто.
5. Коли тісто стане щільним, можна замішувати його руками. Воно повинно вийти м'яким, еластичним.
6. Дві третини тіста викласти на деко (можна застелити його пергаментом при бажанні) і розрівняти. Працювати з тестом досить легко, можна навіть не розгортати.
7. Час, що залишився тісто на деякий час прибрати в морозильник, загорнувши в харчову плівку або поліетиленовий пакет. Тим часом викласти зверху тонким шаром варення.
8. Трохи підморожене тісто можна натерти на тертці, щоб вийшов справжній пиріг "крошка" з варенням в домашніх умовах.
9. Надіслати лист в розігріту духовку і випікати пиріг до готовності. На це потрібно близько 20 хвилин. Після пиріг потрібно остудити і нарізати порційними шматочками.