Рецепт Пиріг «Крихітка» з варенням фото

Пиріг «Крихітка» з варенням
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На сніданок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Це досить відомий варіант домашньої випічки, який полюбився багатьом господиням за свою простоту, економність і смак. Якщо ви ще не знаєте, як приготувати пиріг"Крошка" з варенням, запам'ятовуйте.

Опис приготування:

Цей простий рецепт пирога"Крошка" з варенням стане відмінним варіантом випічки для сім'ї та гостей. Його можна нарізати найрізноманітнішими шматочками і при бажанні перед подачею присипати цукровою пудрою.

  • Вершкове масло - 200 грам
  • Борошно - 750-800 грам
  • Цукор - 150-200 грам
  • Варення - 200 грам
  • Яйце - 2-3 штук
  • Розпушувач - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ванілін - 1 щіпка
пиріг
1. Вершкове масло з'єднати з цукром і розтерти до однорідності. Вбити в мисочку з маслом яйця.
пиріг
2. Якщо під рукою немає розпушувача, в рецепт приготування пирога"Крошка" з варенням можна використовувати соду, попередньо погасивши її оцтом або соком лимона.
пиріг
3. Додати також сіль і ванілін. Все ретельно збити.
пиріг
4. Поступово всипати борошно, замішуючи тісто.
пиріг
5. Коли тісто стане щільним, можна замішувати його руками. Воно повинно вийти м'яким, еластичним.
пиріг
6. Дві третини тіста викласти на деко (можна застелити його пергаментом при бажанні) і розрівняти. Працювати з тестом досить легко, можна навіть не розгортати.
пиріг
7. Час, що залишився тісто на деякий час прибрати в морозильник, загорнувши в харчову плівку або поліетиленовий пакет. Тим часом викласти зверху тонким шаром варення.
пиріг
8. Трохи підморожене тісто можна натерти на тертці, щоб вийшов справжній пиріг"Крошка" з варенням в домашніх умовах.
пиріг
9. Надіслати лист в розігріту духовку і випікати пиріг до готовності. На це потрібно близько 20 хвилин. Після пиріг потрібно остудити і нарізати порційними шматочками.

Схожі рецепти