Печиво «Крихітка з варенням»
(покроковий рецепт з фото)
До вашої уваги - рецепт приготування печива "крихітка з варенням" . Тут є пісочне тісто, ніжне варення, а ще трохи киселю і чорносливу. Zaintrigovanи? ділюся рецептом.
Хочу вам розповісти, як приготувати печиво "крихітка з варенням" . Впевнена, вам сподобається цей рецепт! Тут ніжне тісто в основі, просочене соковитим варенням, і верхній хрусткий шар мереживного тесту. Рекомендую подавати з чаєм!
- Борошно - 2.5 склянки
- Маргарин - 150 грам
- Кисіль сухий - 100 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Варення - 4 Ст. Ложки
- Чорнослив - 15 штук
- Яйце - 1 штука
- Розпушувач - 0.5 чайних ложки
1. Для початку, зрозуміло, приготуємо тісто. Змішаємо все сухі інгредієнти: борошно, кисіль з пакетика, цукор і розпушувач. Далі - розтоплений маргарин і яйце.
2. Ретельно вимішати тісто і трохи його потримаємо в морозилці, приблизно півгодини.
3. Дістаємо тісто і розкачати в пласт товщиною приблизно півсантиметра. Приблизно третина тесту поки що помістимо назад в морозилку. Смажена пласт варенням, наверх викладаємо шматочки чорносливу.
4. Коли тісто в морозилці замерзне, натираємо його на крупній тертці і посипаємо цією крихтою зверху. Запікаємо 20 хвилин при 180 градусах.
5. Дозволимо основі охолонути, нарізаємо на шматочки-печенюшки. Готово!