Банановий пиріг з корицею
(покроковий рецепт з фото)
Банановий пиріг з корицею - солодка домашня випічка. Якщо у вас залежалися банани, то цей рецепт просто палочка-виручалочка. Рецепт дуже простий, інгредієнти для нього легко знайти на будь-якій кухні.
Банани стали вже звичними фруктами на нашому столі, вони хоч і заморські, але коштують дешевше яблук. І не дивно, що зараз банани щільно вплітаються в кулінарні рецепти російської кухні. Пропоную приготувати банановий пиріг з корицею на сметані. Яскравий банан в поєднанні з корицею і ніжним сметанним тестом - просто бомба, а коричневий цукор в складі надає цікаву карамельну нотку. Насолоджуйтесь.
- Вершкове масло - 125 грам
- Коричневий цукор - 165 грам
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 220 грам
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Банан - 450 грам
- Крем - 120 грам
- Молоко - 60 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
Банани розімніть в пюре.
Додайте до них борошно, сіль, корицю, соду і розпушувач. Добре все перемішайте.
Масло і коричневий цукор за допомогою міксера збийте до пишності.
Потім додайте яйця і знову все збийте.
З'єднайте бананово-борошняну суміш з масляною, додайте сметану і молоко, все збийте до однорідності.
Влийте тісто у форму, застелену папером для випічки, і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин.
Коли кекс спечеться, дайте охолонути йому в формі. При подачі полийте помадкою або будь-яким топінгом.