Безе Павлова
(покроковий рецепт з фото)
Торт-безе Павлова названий на честь балерини. Такий же ніжний, легкий і повітряний. Приготований з безе зі збитими вершками і фруктами.
Торт-безе Павлова дуже ошатний і красивий. Особливих складнощів в його приготуванні немає. Можна брати будь-які фрукти і ягоди. Такий шикарний десерт підійде до будь-якого святкового столу. У вершки я додала зовсім небагато цукру, враховуючи, що безе досить солодке.
- Білок курячого яйця - 4 штуки
- Цукор - 200 грам
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Крохмаль кукурудзяний - 3 чайних ложки
- Ванільний цукор - 10 грам
- Вершки - 200 мілілітрів(35% жирності)
- Цукрова пудра - 4 чайних ложки
- Ківі - 1 штука
- Персик - 1 штука
- Абрикос - 2-3 штук
Підготуйте інгредієнти для приготування безе Павлова.
Білки викладіть в чашу міксера.
Збийте білки міксером до м'яких піків. Поступово всипаючи цукор, збийте білки до густої, стійкою, трохи в'язкої консистенції.
Додайте в білки лимонний сік, ванільний цукор і крохмаль.
Акуратно перемішайте лопаткою.
Намалюйте на пергаменті коло діаметром 20-22 см. За допомогою кулінарного мішка з насадкою викладіть безе, повністю заповнюючи коло.
По краю кола викладіть візерунки так, щоб в середині безе утворилося поглиблення.
Безе готове. Надішліть його в духовку.
Сушіть безе в духовці при температурі 80-100 градусів 1, 5-2 годину. Зовні безе має бути твердим, а всередині м'яким, як зефір.
Фрукти помийте і наріжте.
Вершки добре охолодіть і збийте міксером. Додайте цукрову пудру. Викладіть в середину торта.
На безе викладіть нарізані фрукти.
Торт-безе Павлова можна відразу подавати до столу.