Берлінський яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам сьогодні спробувати щось новеньке: яблучний пиріг, приготований на тесті з додаванням досить великої кількості алкоголю. Для дитячого столу замініть його соком.
Розповім вам, як приготувати "берлінський яблучний пиріг"! У пирозі смачне пісочне тісто, дуже багато яблучної начинки з родзинками і корицею. Можна додати ванільний цукор або екстракт, якщо любите. Готовий пиріг не поспішайте пробувати, йому потрібно дати мінімум годинку, щоб начинка тримала форму - крохмаль в цьому допоможе, але після охолодження. Хай щастить!
- Борошно пшеничне - 300 грам (тісто)
- Коньяк - 60 грам (тісто)
- Цукор - 150 грам (тісто)
- Вершкове масло - 100 грам (тісто)
- Яйце - 1 штука (тісто)
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка (тісто)
- Яблуко - 750 грам (начинка)
- Ізюм - 35 грам (начинка)
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки (начинка)
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка (начинка)
- Цукор - 100 грам (начинка)
1. Підготуйте продукти. Масло дістаньте з холодильника за 30-40 хвилин, щоб воно стало м'яким.
2. Масло з'єднайте з цукром, розітріть добре міксером або вилочкою. Додайте яйце, перемішайте. Влийте коньяк, знову перемішайте добре.
3. Борошно просійте, з'єднайте з розпушувачем і введіть в тісто.
4. Замісити м'яке пластичне тісто, до рук воно майже не липне. Оберніть плівкою або пакетом і приберіть в холодильник на 30-40 хвилин.
5. Для начинки очистіть яблука від шкірки і сердцевінок. Натріть їх на крупній тертці, додайте корицю, родзинки, цукор, крохмаль. Перемішайте добре.
6. Форму застеліть пергаментом. Тісто розподіліть так, щоб вийшла основа і високі бортики. Викладіть яблучну начинку, розрівняйте. Надішліть пиріг в гарячу духовку (180 градусів) і випікайте 45 хвилин.
7. Остудіть пиріг трохи спочатку в формі, потім зніміть кільце. Перед подачею дайте пирога настоятися мінімум 1 час, щоб начинка добре схопилася.
8. Пригощайтеся смачний яблучним пирогом!