Рецепт Берлінський яблучний пиріг фото

Берлінський яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Німецька кухня
Тісто , Фрукти , Яблука
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На швидку руку
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пропоную вам сьогодні спробувати щось новеньке: яблучний пиріг, приготований на тесті з додаванням досить великої кількості алкоголю. Для дитячого столу замініть його соком.

Опис приготування:

Розповім вам, як приготувати"Берлінський яблучний пиріг" ! У пирозі смачне пісочне тісто, дуже багато яблучної начинки з родзинками і корицею. Можна додати ванільний цукор або екстракт, якщо любите. Готовий пиріг не поспішайте пробувати, йому потрібно дати мінімум годинку, щоб начинка тримала форму - крохмаль в цьому допоможе, але після охолодження. Хай щастить!

  • Борошно пшеничне - 300 грам (тісто)
  • Коньяк - 60 грам (тісто)
  • Цукор - 150 грам (тісто)
  • Вершкове масло - 100 грам (тісто)
  • Яйце - 1 штука (тісто)
  • Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка (тісто)
  • Яблуко - 750 грам (начинка)
  • Ізюм - 35 грам (начинка)
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки (начинка)
  • Кориця мелена - 1 Чайна ложка (начинка)
  • Цукор - 100 грам (начинка)
берлінський яблучний пиріг - фото крок 1
1. Підготуйте продукти. Масло дістаньте з холодильника за 30-40 хвилин, щоб воно стало м'яким.
берлінський яблучний пиріг - фото крок 2
2. Масло з'єднайте з цукром, розітріть добре міксером або вилочкою. Додайте яйце, перемішайте. Влийте коньяк, знову перемішайте добре.
берлінський яблучний пиріг - фото крок 3
3. Борошно просійте, з'єднайте з розпушувачем і введіть в тісто.
берлінський яблучний пиріг - фото крок 4
4. Замісити м'яке пластичне тісто, до рук воно майже не липне. Оберніть плівкою або пакетом і приберіть в холодильник на 30-40 хвилин.
берлінський яблучний пиріг - фото крок 5
5. Для начинки очистіть яблука від шкірки і сердцевінок. Натріть їх на крупній тертці, додайте корицю, родзинки, цукор, крохмаль. Перемішайте добре.
берлінський яблучний пиріг - фото крок 6
6. Форму застеліть пергаментом. Тісто розподіліть так, щоб вийшла основа і високі бортики. Викладіть яблучну начинку, розрівняйте. Надішліть пиріг в гарячу духовку (180 градусів) і випікайте 45 хвилин.
берлінський яблучний пиріг - фото крок 7
7. Остудіть пиріг трохи спочатку в формі, потім зніміть кільце. Перед подачею дайте пирога настоятися мінімум 1 час, щоб начинка добре схопилася.
берлінський яблучний пиріг - фото крок 8
8. Пригощайтеся смачний яблучним пирогом!

Схожі рецепти