Бажання, варена в пакеті
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите смачні страви, приготовані без зайвого жиру, масла і, відповідно, калорій, тоді цей простий рецепт буженини, вареної в пакеті, обов'язково буде вам до смаку.
Цей простий рецепт буженини, вареної в пакеті, ідеально підійде навіть для дитячого раціону. М'ясо виходить дуже м'яким, ароматним і смачним. Завдяки різноманітним спецій, буженину можна робити гострої, пряної або солоною.
- М'ясо - 1 кілограм
- Часник - 4-6 зубчиків
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Паприка - 1 щіпка
- Куркума - 1 щіпка
- Мускатний горіх - 1 щіпка
1. Часник необхідно очистити, половину нарізати на 2-4 частини, в залежності від розміру, а другу - пропустити через прес або натерти на тертці. При бажанні в рецепт приготування буженини, вареної в пакеті, можна використовувати також морква.
2. Сіль, перець, спеції за смаком і подрібнений часник з'єднати в невеликій мисці і ретельно перемішати (відмінним варіантом буде подрібнити їх в ступці). М'ясо вимити, обсушити і натерти спеціями з усіх боків. Залишити в холодильнику на 1-2 годину (при бажанні можна залишити на ніч).
3. Замариновану свинину помістити в звичайний целофановий пакет. Загорнути акуратно і випустити все повітря (можна зробити невеликий прокол голкою). Зав'язати ниткою або кліпсою від пакета для запікання. Вкласти в другій пакет, який також зав'язати, а потім в третій. Це робиться для надійності, щоб м'ясні соки не витікали і м'ясо рівномірно проготовілось.
4. Вибрати каструлю за розміром і покласти туди свинину. Залити холодною водою так, щоб вона покрила пакет і відправити на вогонь. Довести до кипіння і варити на повільному вогні 1.5-2 годину, в залежності від розміру шматочка і виду м'яса.
5. Коли буженина, варена в пакеті в домашніх умовах готова, пакет акуратно надрізати і випустити пар. М'ясо нарізати порційними шматочками і можна подавати до столу з овочами, гарніром або соусом.