Рецепт Баранина запечена в духовці фото

Баранина запечена в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Сімейна вечеря
Гарячі страви

Цей рецепт баранини запеченої в духовці допоможе тим, кому дістався величезний шматок баранини, а що з ним робити - не зрозуміло. З цього нескладного рецепту ви смачно приготуєте вашу баранину.

Якось раз мій м'ясник на ринку переконав мене купити шматок свіжої баранини. Купив я її, приніс додому… А що готувати? У підсумку вирішив не морочитися і просто запекти в духовці шматком. Вийшло дуже смачно.

Рецепт баранини запеченої в духовці універсальний, ви можете сміливо експериментувати зі спеціями. Головне - це витримати потрібний температурний режим. І тоді все вийде смачно.

Отже, розповідаю і показую покроковими фото, як запікати баранину в духовці!

  • Баранина - 3 кілограма
  • Спеції - 3 Ст. Ложки (паприка, гострий перець, сіль, кмин)
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Топлене масло - 50 грам
  • Оливкова олія - 5 Ст. Ложок
  • Вода - 1 Склянка
баранина запечена в духовці - фото крок 1
У невеликій мисці змішуємо спеції, лимонний сік, топлене масло і оливкове масло. Ретельно перемішуємо.
баранина запечена в духовці - фото крок 2
Шматок баранини ретельно промиваємо, очищаємо від плівок і т.Д., після чого м'ясо потрібно обсушити паперовим рушником. Повністю сухий шматок баранини рясно змащуємо приготованим нами маринадом.
баранина запечена в духовці - фото крок 3
У форму для запікання наливаємо склянку води. Кладемо туди ж наш шматок баранини. Запікаємо 2 години при температурі приблизно 160 градусів.
баранина запечена в духовці - фото крок 4
Кожні 15 хвилин баранину потрібно поливати водою і жиром, які будуть виділятися в формі для запікання.
баранина запечена в духовці - фото крок 5
Через 2 години м'ясо буде готове. Подавати запечену в духовці баранину потрібно в гарячому вигляді, нарізавши на тонкі скибочки. Смачного!

Схожі рецепти