Баранина запечена в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт баранини запеченої в духовці допоможе тим, кому дістався величезний шматок баранини, а що з ним робити - не зрозуміло. З цього нескладного рецепту ви смачно приготуєте вашу баранину.
Якось раз мій м'ясник на ринку переконав мене купити шматок свіжої баранини. Купив я її, приніс додому… А що готувати? У підсумку вирішив не морочитися і просто запекти в духовці шматком. Вийшло дуже смачно.
Рецепт баранини запеченої в духовці універсальний, ви можете сміливо експериментувати зі спеціями. Головне - це витримати потрібний температурний режим. І тоді все вийде смачно.
Отже, розповідаю і показую покроковими фото, як запікати баранину в духовці!
- Баранина - 3 кілограма
- Спеції - 3 Ст. Ложки (паприка, гострий перець, сіль, кмин)
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Топлене масло - 50 грам
- Оливкова олія - 5 Ст. Ложок
- Вода - 1 Склянка
У невеликій мисці змішуємо спеції, лимонний сік, топлене масло і оливкове масло. Ретельно перемішуємо.
Шматок баранини ретельно промиваємо, очищаємо від плівок і т.Д., після чого м'ясо потрібно обсушити паперовим рушником. Повністю сухий шматок баранини рясно змащуємо приготованим нами маринадом.
У форму для запікання наливаємо склянку води. Кладемо туди ж наш шматок баранини. Запікаємо 2 години при температурі приблизно 160 градусів.
Кожні 15 хвилин баранину потрібно поливати водою і жиром, які будуть виділятися в формі для запікання.
Через 2 години м'ясо буде готове. Подавати запечену в духовці баранину потрібно в гарячому вигляді, нарізавши на тонкі скибочки. Смачного!