Рецепт Баранина в рукаві фото

Баранина в рукаві
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви в рукаві
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Приготувати ароматний і неймовірно смачну вечерю для всієї родини - не проблема для нас, особливо з цим простим рецептом баранини в рукаві, з ним м'ясо вийде ніжне і соковите, на додачу з гарніром.

Опис приготування:

Баранина - це дуже смачне і корисне м'ясо, до того ж менш жирне, ніж, наприклад, свинина або яловичина, а ось приготувати баранину правильно, щоб м'ясо залишалося м'яким і соковитим, не завжди виходить. Тому особисто я запікаю її в духовці, це дуже легко, та й м'ясо так виходить шалено смачним, а зараз я з радістю поділюся і з вами своїм простим рецептом баранини в рукаві. Ми додамо до м'яса картопля і морква, натремо його ароматними спеціями, і вже через півтора годинки у нас буде готовий повноцінний вечерю для всієї родини. Власне кажучи, робити баранину в рукаві в домашніх умовах дуже просто, при цьому вам не доведеться постійно стояти на кухні і стежити за тим, щоб м'ясо не пригоріло - вигода з усіх боків.

  • Бараняча нога - 2 кілограма
  • Картопля молода - 6-8 штук (великі бульби)
  • Морква - 3-4 штук
  • М'ята свіжа - 3 штуки
  • Розмарин свіжий - 3 штуки
  • Чебрець свіжий - 3 штуки
  • Спеції - За смаком (приправа для баранини, перець чорний мелений)
  • Сіль - За смаком
баранина в рукаві - фото крок 1
Для початку ми ретельно промиваємо баранину під проточною водою і висушуємо м'ясо паперовим рушником. Натираємо баранячу ногу з усіх боків спеціями (без солі) і відправляємо маринуватися в холодильник хоча б на пів годинки, а краще на 1-2 годину.
баранина в рукаві - фото крок 2
Як тільки м'ясо замаринується, можна рухатися далі. Отже, чистимо овочі і розрізаємо картопля навпіл, а морква ріжемо уздовж на чотири частини. Посипаємо овочі сіллю і меленим перцем, викладаємо їх в руках і додаємо свіжу зелень.
баранина в рукаві - фото крок 3
Тепер солимо баранину і викладаємо її в рукав на овочі, затискаємо краю рукава.
баранина в рукаві - фото крок 4
Відправляємо м'ясо з овочами в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо 1, 5 часика.
баранина в рукаві - фото крок 5
Як тільки час вийде, дістаємо деко їх духовки, акуратно розрізаємо рукав і насолоджуємося отриманим результатом. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти