Баранина в гусятниці
(покроковий рецепт з фото)
Запікається в молоці, що дозволяє пом'якшити запах баранини. Блюдо виходить фантастично ніжним і смачним. З досвіду скажу, що один раз спробувавши, ви будете його готувати на кожне свято.
Щоб приготувати баранину за цим рецептом вам знадобиться години 3. Багато це чи мало, але це варто того. Приготоване з незасмисловатих інгредієнтів м'ясо виходить м'яким і соковитим, майже тане в роті.
- Баранина - 1, 5 кілограма (лопатка)
- Молоко - 1 літр
- Картопля - 500 грам
- Морква - 5 штук
- Лавровий лист - 1 штука
- Спеції для баранини - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Баранину вимийте і наріжте шматочками.
2. Викладіть в каструлю м'ясо, залийте його молоком так, щоб воно повністю покрило всі шматочки. Приблизно 1 L. І варіть 1, 5 години на середньому вогні.
3. Поки м'ясо вариться, підготуйте овочі. Помийте, почистіть і наріжте картоплю і моркву великими шматочками.
4. У утятницу викладіть шарами картоплю, морква, а зверху проварене м'ясо. Додайте спеції, перець, сіль і лавровий лист.
5. Додайте молоко в якому варилося м'ясо, закрийте кришкою і поставте запікати в духовку, нагріту до 200 З, з 1 час.
6. Тепер зніміть кришку і залиште запікатися ще на півгодини.
7. Коли страва підрум'яниться, прийшов час витягати його з духовки і подавати до столу. Смачного.