Баранина в гусятниці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Запікається в молоці, що дозволяє пом'якшити запах баранини. Блюдо виходить фантастично ніжним і смачним. З досвіду скажу, що один раз спробувавши, ви будете його готувати на кожне свято.
Опис приготування:
Щоб приготувати баранину за цим рецептом вам знадобиться години 3. Багато це чи мало, але це варто того. Приготоване з незасмисловатих інгредієнтів м'ясо виходить м'яким і соковитим, майже тане в роті.
- Баранина - 1, 5 кілограма (лопатка)
- Молоко - 1 літр
- Картопля - 500 грам
- Морква - 5 штук
- Лавровий лист - 1 штука
- Спеції для баранини - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Баранину вимийте і наріжте шматочками.
2. Викладіть в каструлю м'ясо, залийте його молоком так, щоб воно повністю покрило всі шматочки. Приблизно 1 L. І варіть 1, 5 години на середньому вогні.
3. Поки м'ясо вариться, підготуйте овочі. Помийте, почистіть і наріжте картоплю і моркву великими шматочками.
4. У утятницу викладіть шарами картоплю, морква, а зверху проварене м'ясо. Додайте спеції, перець, сіль і лавровий лист.
5. Додайте молоко в якому варилося м'ясо, закрийте кришкою і поставте запікати в духовку, нагріту до 200 З, з 1 час.
6. Тепер зніміть кришку і залиште запікатися ще на півгодини.
7. Коли страва підрум'яниться, прийшов час витягати його з духовки і подавати до столу. Смачного.