Гусь в гусятниці
(покроковий рецепт з фото)
По-святковому красивий і по-справжньому смачний гусак в гусятниці в домашніх умовах - це приголомшливий варіант для великої родини. Якщо вам подобається ідея, запам'ятовуйте рецепт.
Це класичний рецепт гусака в гусятниці, доповнений тільки цибулею і спеціями. Але при бажанні ви можете використовувати в начинку також яблука (свіжі або мочені), картопля, морква, а також інші овочі за смаком.
- Гусь - 1 штука
- Цибулина - 5-6 штук
- Гілочка чебрецю - 4-7 штук
- Лавровий лист - 1-3 штук
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
1. Вимийте гусака, витріть його паперовим рушником. Зробіть на шкірі проколи виделкою або ножем.
2. Очистіть цибулю, наріжте його великими шматочками.
3. Помістіть їх всередину птиці.
4. Туди ж вкладіть гілочки чебрецю. Використовувати в рецепті приготування гусака в гусятниці можна також і інші (не тільки свіжі, але і сушені) трави для аромату.
5. Посоліть і поперчіть за смаком. Змастіть з усіх боків рослинним маслом і викладіть в гусятницю, дно якої теж змастіть трохи маслом.
6. Накрийте кришкою і відправте в заздалегідь розігріту духовку. Запікайте близько 3-4 годин при середній температурі.
7. Приблизно через 1.5 години дістаньте з духовки і полийте жиром. Знову відправте назад, запікайте до готовності. Останні 30-45 хвилин гусак в гусятниці в домашніх умовах може запікатися без кришки, щоб як слід зарум'яниться.