Рецепт Балканський пиріг «Дізмана» фото

Балканський пиріг «Дізмана»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Болгарська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Бринза
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На сніданок
Випічка , Пироги , Булочки
Кількість порцій: 7
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Дізмана - пиріг з кульок тесту, всередині з начинкою або без, під ніжною яєчно-молочної заливкою. Я приготувала пиріг з сирною начинкою і кропом. Дивіться рецепт!

Опис приготування:

Хочу поділитися цікавим рецептом болгарської кухні - пирогом"Дізмана" . Він складається з невеликих булочок з начинкою або без, залитих яєчної сумішшю, запечених в духовці. Ніжно, ситно і дуже смачно! Рекомендую спробувати всім любителям домашньої випічки. А я вам розповім, як приготувати балканський пиріг"Дізмана" !

  • Вода тепла - 0, 5 склянки (тісто)
  • Молоко тепле - 0, 5 склянки (тісто)
  • Борошно пшеничне - 3, 5-4 склянки (тісто)
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки (тісто)
  • Цукор - 2 чайних ложки (тісто)
  • Білок яєчний - 1 штука (тісто)
  • Свіжі дріжджі - 15 грам (тісто)
  • Rafinirovannoe масло - 2 Ст. Ложки (тісто)
  • Бринза - 250 грам (начинка)
  • Зелень - 1 пучок (начинка; кріп, шпинат, петрушка, Braai)
  • Білок яєчний - 1 штука (начинка)
  • Кефір - 2 Ст. Ложки (заливка)
  • Молоко - 80 мілілітрів (заливка)
  • Жовток яєчний - 1 штука (заливка)
  • Масло rafinirovannoe - 1 Ст. Ложка (заливка)
балканський пиріг
1. Підготуйте продукти для тіста, начинки і заливки. В начинку, крім бринзи, додають багато зелені, це може бути шпинат, Зелена цибуля, кріп, петрушка або кінза.
балканський пиріг
2. З'єднайте молоко з теплою водою, додайте сіль і цукор, дріжджі. Перемішайте, щоб дріжджі повністю розчинилися.
балканський пиріг
3. Покладіть яєчний білок, рослинна олія, перемішайте.
балканський пиріг
4. Всипати порціями просіяне борошно, замішуйте тісто. Може знадобитися від 3 до 4 склянок борошна, але не варто занадто крутим робити тісто, воно повинно бути м'яким і повітряним.
балканський пиріг
5. Накрийте чистою серветкою і залиште в теплі на 30 хвилин.
балканський пиріг
6. Для начинки розкришите бринзу руками, додайте дрібно порізаний кріп, білок. Перемішайте.
балканський пиріг
7. Розділіть тісто на шматочки однакового розміру. Кожен шматочок розтягніть пальцями, покладіть частину начинки. Це зручно робити тримаючи тісто в руці.
балканський пиріг
8. Зберіть тісто в"мішечок" , добре скріпіть. Переверните.
балканський пиріг
9. Форму змастіть рослинною олією. Покладіть булочки швами вниз. Діаметр моєї форми - 20 см.
балканський пиріг
10. З кефіру, молока, жовтка і масла приготуйте заливку. Просто збовтайте вилочкою інгредієнти.
балканський пиріг
11. Залийте цією сумішшю булочки. Поставте в гарячу духовку (190 градусів) з 30-40 хвилин.
балканський пиріг
12. Дізмана готова. Трохи остудіть у формі, потім перекладіть на решітку або подайте до столу.
балканський пиріг
13. Дуже смачно в теплому вигляді! Пригощайтеся!

Схожі рецепти