Балканський пиріг «Дізмана»
(покроковий рецепт з фото)
Дізмана - пиріг з кульок тесту, всередині з начинкою або без, під ніжною яєчно-молочної заливкою. Я приготувала пиріг з сирною начинкою і кропом. Дивіться рецепт!
Хочу поділитися цікавим рецептом болгарської кухні - пирогом "дізмана" . Він складається з невеликих булочок з начинкою або без, залитих яєчної сумішшю, запечених в духовці. Ніжно, ситно і дуже смачно! Рекомендую спробувати всім любителям домашньої випічки. А я вам розповім, як приготувати балканський пиріг "дізмана"!
- Вода тепла - 0, 5 склянки (тісто)
- Молоко тепле - 0, 5 склянки (тісто)
- Борошно пшеничне - 3, 5-4 склянки (тісто)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (тісто)
- Цукор - 2 чайних ложки (тісто)
- Білок яєчний - 1 штука (тісто)
- Свіжі дріжджі - 15 грам (тісто)
- Rafinirovannoe масло - 2 Ст. Ложки (тісто)
- Бринза - 250 грам (начинка)
- Зелень - 1 пучок (начинка; кріп, шпинат, петрушка, Braai)
- Білок яєчний - 1 штука (начинка)
- Кефір - 2 Ст. Ложки (заливка)
- Молоко - 80 мілілітрів (заливка)
- Жовток яєчний - 1 штука (заливка)
- Масло rafinirovannoe - 1 Ст. Ложка (заливка)
1. Підготуйте продукти для тіста, начинки і заливки. В начинку, крім бринзи, додають багато зелені, це може бути шпинат, Зелена цибуля, кріп, петрушка або кінза.
2. З'єднайте молоко з теплою водою, додайте сіль і цукор, дріжджі. Перемішайте, щоб дріжджі повністю розчинилися.
3. Покладіть яєчний білок, рослинна олія, перемішайте.
4. Всипати порціями просіяне борошно, замішуйте тісто. Може знадобитися від 3 до 4 склянок борошна, але не варто занадто крутим робити тісто, воно повинно бути м'яким і повітряним.
5. Накрийте чистою серветкою і залиште в теплі на 30 хвилин.
6. Для начинки розкришите бринзу руками, додайте дрібно порізаний кріп, білок. Перемішайте.
7. Розділіть тісто на шматочки однакового розміру. Кожен шматочок розтягніть пальцями, покладіть частину начинки. Це зручно робити тримаючи тісто в руці.
8. Зберіть тісто в "мішечок", добре скріпіть. Переверните.
9. Форму змастіть рослинною олією. Покладіть булочки швами вниз. Діаметр моєї форми - 20 см.
10. З кефіру, молока, жовтка і масла приготуйте заливку. Просто збовтайте вилочкою інгредієнти.
11. Залийте цією сумішшю булочки. Поставте в гарячу духовку (190 градусів) з 30-40 хвилин.
12. Дізмана готова. Трохи остудіть у формі, потім перекладіть на решітку або подайте до столу.
13. Дуже смачно в теплому вигляді! Пригощайтеся!