Баклажани по-монастирськи
(покроковий рецепт з фото)
Дуже простий рецепт, за яким готують багато господинь баклажани на зиму. Цим рецептом зі мною поділилася моя бабуся. Смак баклажанів - неповторний.
Баклажани по-монастирськи приготувати дуже просто. Я привожу відразу два різних способу. Відповідно до одного, баклажани треба відварити і залити розсолом. У другому баклажани обсмажуємо кільцями і заливаємо маслом. Головне - добре промити баклажани і прибрати гіркоту. Для цього їх треба потримати протягом півгодини в солоній воді.
Отже, як приготувати баклажани по-монастирськи?
1. Своїм та чистимо баклажани. Найкраще нарізати їх кубиками.
2. Даємо постояти їм близько півгодини, щоб пішла гіркота (попередньо присолити).
3. Часник перекрутити через м'ясорубку і натріть їм баклажани.
4. Зробіть розсіл: закип'ятити воду, всипати сіль і влити оцет.
5. Баклажани слід відварити і викласти в банки, залити розсолом і закрити кришкою. Є ще один варіант: посмажити баклажани кільцями, натерти часником і залити олією. Тепер можна відправляти їх в холодильник і постаратися з'їсти протягом двох-трьох місяців.
Смачного!
- Баклажан - 2 кілограма
- Часник - 5 штук
- Оцет - 1 Склянка
- Сіль - 2 Ст. Ложки
Отже, як приготувати баклажани по-монастирськи?
1. Своїм та чистимо баклажани. Найкраще нарізати їх кубиками.
2. Даємо постояти їм близько півгодини, щоб пішла гіркота (попередньо присолити).
3. Часник перекрутити через м'ясорубку і натріть їм баклажани.
4. Зробіть розсіл: закип'ятити воду, всипати сіль і влити оцет.
5. Баклажани слід відварити і викласти в банки, залити розсолом і закрити кришкою. Є ще один варіант: посмажити баклажани кільцями, натерти часником і залити олією. Тепер можна відправляти їх в холодильник і постаратися з'їсти протягом двох-трьох місяців.
Смачного!