Рецепт Баклажани по-монастирськи фото

Баклажани по-монастирськи
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Баклажан
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На сніданок
Заготовки, Консервація

Дуже простий рецепт, за яким готують багато господинь баклажани на зиму. Цим рецептом зі мною поділилася моя бабуся. Смак баклажанів - неповторний.

Баклажани по-монастирськи приготувати дуже просто. Я привожу відразу два різних способу. Відповідно до одного, баклажани треба відварити і залити розсолом. У другому баклажани обсмажуємо кільцями і заливаємо маслом. Головне - добре промити баклажани і прибрати гіркоту. Для цього їх треба потримати протягом півгодини в солоній воді.

Отже, як приготувати баклажани по-монастирськи?

1. Своїм та чистимо баклажани. Найкраще нарізати їх кубиками.

2. Даємо постояти їм близько півгодини, щоб пішла гіркота (попередньо присолити).

3. Часник перекрутити через м'ясорубку і натріть їм баклажани.

4. Зробіть розсіл: закип'ятити воду, всипати сіль і влити оцет.

5. Баклажани слід відварити і викласти в банки, залити розсолом і закрити кришкою. Є ще один варіант: посмажити баклажани кільцями, натерти часником і залити олією. Тепер можна відправляти їх в холодильник і постаратися з'їсти протягом двох-трьох місяців.

Смачного!

  • Баклажан - 2 кілограма
  • Часник - 5 штук
  • Оцет - 1 Склянка
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
Баклажани по-монастирськи приготувати дуже просто. Я привожу відразу два різних способу. Відповідно до одного, баклажани треба відварити і залити розсолом. У другому баклажани обсмажуємо кільцями і заливаємо маслом. Головне - добре промити баклажани і прибрати гіркоту. Для цього їх треба потримати протягом півгодини в солоній воді.

Отже, як приготувати баклажани по-монастирськи?

1. Своїм та чистимо баклажани. Найкраще нарізати їх кубиками.

2. Даємо постояти їм близько півгодини, щоб пішла гіркота (попередньо присолити).

3. Часник перекрутити через м'ясорубку і натріть їм баклажани.

4. Зробіть розсіл: закип'ятити воду, всипати сіль і влити оцет.

5. Баклажани слід відварити і викласти в банки, залити розсолом і закрити кришкою. Є ще один варіант: посмажити баклажани кільцями, натерти часником і залити олією. Тепер можна відправляти їх в холодильник і постаратися з'їсти протягом двох-трьох місяців.

Смачного!

Схожі рецепти