Рецепт Баклажани по-монастирськи фото

Баклажани по-монастирськи
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Баклажан
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На сніданок
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 20
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Дуже простий рецепт, за яким готують багато господинь баклажани на зиму. Цим рецептом зі мною поділилася моя бабуся. Смак баклажанів - неповторний.

Опис приготування:

Баклажани по-монастирськи приготувати дуже просто. Я привожу відразу два різних способу. Відповідно до одного, баклажани треба відварити і залити розсолом. У другому баклажани обсмажуємо кільцями і заливаємо маслом. Головне - добре промити баклажани і прибрати гіркоту. Для цього їх треба потримати протягом півгодини в солоній воді.

Отже, як приготувати баклажани по-монастирськи?

1. Своїм та чистимо баклажани. Найкраще нарізати їх кубиками.

2. Даємо постояти їм близько півгодини, щоб пішла гіркота (попередньо присолити).

3. Часник перекрутити через м'ясорубку і натріть їм баклажани.

4. Зробіть розсіл: закип'ятити воду, всипати сіль і влити оцет.

5. Баклажани слід відварити і викласти в банки, залити розсолом і закрити кришкою. Є ще один варіант: посмажити баклажани кільцями, натерти часником і залити олією. Тепер можна відправляти їх в холодильник і постаратися з'їсти протягом двох-трьох місяців.

Смачного!

  • Баклажан - 2 кілограма
  • Часник - 5 штук
  • Оцет - 1 Склянка
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
Баклажани по-монастирськи приготувати дуже просто. Я привожу відразу два різних способу. Відповідно до одного, баклажани треба відварити і залити розсолом. У другому баклажани обсмажуємо кільцями і заливаємо маслом. Головне - добре промити баклажани і прибрати гіркоту. Для цього їх треба потримати протягом півгодини в солоній воді.

Отже, як приготувати баклажани по-монастирськи?

1. Своїм та чистимо баклажани. Найкраще нарізати їх кубиками.

2. Даємо постояти їм близько півгодини, щоб пішла гіркота (попередньо присолити).

3. Часник перекрутити через м'ясорубку і натріть їм баклажани.

4. Зробіть розсіл: закип'ятити воду, всипати сіль і влити оцет.

5. Баклажани слід відварити і викласти в банки, залити розсолом і закрити кришкою. Є ще один варіант: посмажити баклажани кільцями, натерти часником і залити олією. Тепер можна відправляти їх в холодильник і постаратися з'їсти протягом двох-трьох місяців.

Смачного!

Схожі рецепти