Гречка по-монастирськи
(покроковий рецепт з фото)
Настала пора постити. Довгий пост викликає дику нудьгу. Але все змінюється, коли до справи приступає фантазія. Ось і зараз довелося згадати, як приготувати гречку по-монастирськи.
Каша по-монастирськи у нас пісна, зате дуже смачна й поживна! Гречка є однією з найбільш корисних круп. Я б взагалі помістила її на перше місце по засвоюваності і корисним властивостям. А гриби, до речі, не поступаються. Вони і на м'ясо схожі, і сої, а справжній живий продукт!
- Гречана крупа - 1, 5 склянки
- Гриби - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Масло рослинне - 5 Ст. Ложок
- Вода - 4 склянки
- Сіль, перець, спеції - За смаком
Гарненько промиємо гречану крупу в трохи теплій воді. Замочимо на півгодини. А поки промиємо і очистимо гриби від плівки і темних цяток.
Підготуємо ріпчасту цибулю. Наріжемо кубиками і відправимо на розігріту сковорідку, долив соняшникової олії. Обсмажити цибулю до м'якого стану.
Нарізаємо грибочки. Відправляємо їх обсмажувати до цибулі. Досипаємо розмочену гречану крупу і обсмажуємо разом з цибулею і грибами. Доливаємо води і тушкуємо до готовності.
Ну ось, через півгодини каша готова. Можна до неї подати малосольних огірочків і інші соління. Їжте в гарячому вигляді. Смачного!