Рецепт Гречка по-монастирськи фото

Гречка по-монастирськи
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи, Гречка
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарніри

Настала пора постити. Довгий пост викликає дику нудьгу. Але все змінюється, коли до справи приступає фантазія. Ось і зараз довелося згадати, як приготувати гречку по-монастирськи.

Каша по-монастирськи у нас пісна, зате дуже смачна й поживна! Гречка є однією з найбільш корисних круп. Я б взагалі помістила її на перше місце по засвоюваності і корисним властивостям. А гриби, до речі, не поступаються. Вони і на м'ясо схожі, і сої, а справжній живий продукт!

  • Гречана крупа - 1, 5 склянки
  • Гриби - 200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Масло рослинне - 5 Ст. Ложок
  • Вода - 4 склянки
  • Сіль, перець, спеції - За смаком
гречка по-монастирськи - фото крок 1
Гарненько промиємо гречану крупу в трохи теплій воді. Замочимо на півгодини. А поки промиємо і очистимо гриби від плівки і темних цяток.
гречка по-монастирськи - фото крок 2
Підготуємо ріпчасту цибулю. Наріжемо кубиками і відправимо на розігріту сковорідку, долив соняшникової олії. Обсмажити цибулю до м'якого стану.
гречка по-монастирськи - фото крок 3
Нарізаємо грибочки. Відправляємо їх обсмажувати до цибулі. Досипаємо розмочену гречану крупу і обсмажуємо разом з цибулею і грибами. Доливаємо води і тушкуємо до готовності.
гречка по-монастирськи - фото крок 4
Ну ось, через півгодини каша готова. Можна до неї подати малосольних огірочків і інші соління. Їжте в гарячому вигляді. Смачного!

Схожі рецепти