Квасоля по-монастирськи з овочами на зиму
(покроковий рецепт з фото)
До консервованим огірочки та помідори в цьому році додався ще один рецепт, як приготувати квасоля по-монастирськи з овочами на зиму. Неймовірно смачний і ситний салат, який доведеться до столу.
Щороку роблю різноманітні закрутки на зиму, а потім відкриваю їх з великим задоволенням. Завдяки квасолі блюдо виходить дуже ситним і поживним, а доповнення іншими овочами робить його ще і вітамінним. Квасоля, приготована таким чином, добре підходить до будь-якого гарніру, а також його можна їсти як самостійну страву.
- Баклажан - 2 кілограма
- Томати - 1, 5 кілограма
- Цибулина - 1 кілограм
- Болгарський перець - 1 кілограм
- Червоний гострий перець - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Цукровий пісок - 1, 5 Ст. Ложки
- Соняшникова олія - 350 мілілітрів
- Квасоля - 0, 5 кілограма
1. Баклажани гарненько мою і нарізаю невеликими кубиками, перекладаю все у велику миску і посипаю сіллю, заливаю водою і залишаю на 40-60 хвилин, щоб вийшла гіркота. Сковороду ставлю на вогонь, наливаю в неї соняшникова олія. Розігріваю, викладаю баклажани і обсмажую, потім перекладаю в велику каструлю.
2. Чищу весь лук. Мою його, нарізаю кубиками і обсмажую на сковороді, потім перекладаю до баклажанів.
3. Морквину мою і очищаю, потім подрібнюю за допомогою великої терки, обсмажую на сковороді і відправляю до інших овочів в каструлю.
4. Перець мою, розрізаю і очищаю від насіння, потім нарізаю кубиком і обсмажую на сковороді, відправляю в каструлю.
5. Помідори мою і нарізаю невеликими шматочками, відправляю їх на сковороду і тушу трохи, потім, як і інші овочі, відправляю в каструлю.
6. Всі обсмажені овочі в каструлі перемішую, додаю за смаком сіль (3 столові ложки) і цукор, очищений червоний гострий перець, вливаю залишився соняшникова олія і готую на слабкому вогні близько 20-30 хвилин, періодично помішуючи.
7. Квасоля попередньо відварюю практично до готовності, потім додаю її до інших овочів, перемішую і готую 20-30 хвилин.
8. Банки стерилізують, перекладаю в них салат, щільно укладаю і закочував, загортаю теплою ковдрою і остуджують, потім відправляю на зберігання в комору.