Фаршировані кабачки по-монастирськи
(покроковий рецепт з фото)
Ще моя бабуся розповіла мені, як приготувати фаршировані кабачки по-монастирськи - відмінне блюдо, яке можна сміливо подати на святковий стіл. Сирна начинка не залишить нікого байдужим!
Якщо ви шукаєте рецепт смачного сезонного страви, фаршировані кабачки по-монастирськи з овочами і плавленим сиром - для вас! В їх приготуванні немає нічого складного, досить лише приготувати рисову начинку з овочами і підготувати кабачки. Кабачки можна замінити баклажанами, вийде теж смачно. Якщо у вас немає мультиварки, скористайтеся духовкою або сковорідкою. Не забудьте додати побільше улюблених спецій і трав за смаком.
- Вершкове масло - 30 грам
- Кріп - 50 грам
- Плавлений сир - 200 грам
- Кабачки - 8 штук
- Цибуля - 3 штуки
- Морква - 3-4 штук
- Рис відварений - 1 Склянка
- Перець - За смаком
- Лавровий лист - За смаком
- Гострий перець - За смаком
- Суміш трав - За смаком( "італійські трави" )
1. Цибуля наріжте невеликими кубиками, а моркву натріть на крупній тертці. Якщо готуєте в мультиварці, в чашу вилийте рослинне масло і відправте цибулю і моркву. Перемішайте, сіль і poperčite.
2. Закрийте мультиварку і виставте режим «Жарка». Посмажте овочі 10 хвилин, додайте нарізаний шматочками плавлений сир і перемішайте. Додайте відварений рис і вершкове масло, перемішайте і відставте.
3. Зелень подрібніть і змішайте зі спеціями. Додайте зелень зі спеціями в зажарку. Наріжте кабачки циліндром товщиною 4-5 см і виріжте середину так, щоб стінки кабачка залишилися цілими.
4. Половину м'якоті кабачків дрібно порубати і додайте до начинки. Начините кабачки ложкою і викладіть в мультиварку. Налийте трохи води (100 мл) в мультиварку, виставите режим «Запікання» і запікайте овочі протягом 25 хвилин. Смачного!