Рецепт Кабачки по-монастирськи фото

Кабачки по-монастирськи
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Новий рік
Гарячі страви
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Дуже просте в приготуванні, але при цьому неймовірно смачна страва зі свіжих кабачків, воно, безсумнівно, сподобається вам і займе почесне місце у вашому раціоні, особливо в літню пору.

Опис приготування:

Приблизно з середини літа, коли починають дозрівати овочі, кабачок стає однією з основних овочевих культур на нашому столі і, хоча способів його приготування дуже багато, я хочу поділитися з вами своїм простим рецептом кабачків по-монастирськи. Це чудове блюдо готується абсолютно без м'яса, в ньому лише свіжі овочі і трохи рису, тому воно досить легке і соковите. Але мій погляд, для жарких літніх днів саме те, та й до того ж приготувати кабачки по-монастирськи в домашніх умовах зовсім нескладно. Приступимо!

1) Промиваємо молоді кабачки гарненько під водою і очищаємо їх від шкірки. Акуратно за допомогою ложки витягаємо серцевину, обдаємо кабачки окропом і нарізаємо їх кільцями, шириною в 3-4 см.

2) Тепер чистимо і промиваємо інші овочі, морква трьом на крупній тертці, ріпчаста цибуля і зелень нарізаємо дрібно.

3) На сковороду наливаємо рослинне масло і ставимо її на вогонь, обсмажуємо моркву, цибуля і петрушку до м'якості, потім знімаємо все з вогню, додаємо до овочів відварений рис, солимо і перчимо начинку, ретельно все перемішуємо.

4) Форму для запікання змащуємо рослинним маслом і викладаємо в неї кружечки кабачків. В середину кожного кружечка кладемо приготовлену начинку і змащуємо все рясно сметаною.

5) Відправляємо форму в розігріту до 180-190 градусів духовку і запікаємо блюдо до утворення золотистої скоринки.

Кабачки виходять дуже соковитими і ароматними, ви залишитеся від них в захваті. До речі, таке цікаве блюдо можна приготувати не тільки для звичайної вечері, але і для зустрічі гостей. Смачного!


  • Кабачок молодий - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 3-4 штук
  • Морква - 1 штука
  • Рис відварений - 1 Склянка
  • Крем - 1 Склянка
  • Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
  • Петрушка свіжа - 30-40 грам
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
Приблизно з середини літа, коли починають дозрівати овочі, кабачок стає однією з основних овочевих культур на нашому столі і, хоча способів його приготування дуже багато, я хочу поділитися з вами своїм простим рецептом кабачків по-монастирськи. Це чудове блюдо готується абсолютно без м'яса, в ньому лише свіжі овочі і трохи рису, тому воно досить легке і соковите. Але мій погляд, для жарких літніх днів саме те, та й до того ж приготувати кабачки по-монастирськи в домашніх умовах зовсім нескладно. Приступимо!

1) Промиваємо молоді кабачки гарненько під водою і очищаємо їх від шкірки. Акуратно за допомогою ложки витягаємо серцевину, обдаємо кабачки окропом і нарізаємо їх кільцями, шириною в 3-4 см.

2) Тепер чистимо і промиваємо інші овочі, морква трьом на крупній тертці, ріпчаста цибуля і зелень нарізаємо дрібно.

3) На сковороду наливаємо рослинне масло і ставимо її на вогонь, обсмажуємо моркву, цибуля і петрушку до м'якості, потім знімаємо все з вогню, додаємо до овочів відварений рис, солимо і перчимо начинку, ретельно все перемішуємо.

4) Форму для запікання змащуємо рослинним маслом і викладаємо в неї кружечки кабачків. В середину кожного кружечка кладемо приготовлену начинку і змащуємо все рясно сметаною.

5) Відправляємо форму в розігріту до 180-190 градусів духовку і запікаємо блюдо до утворення золотистої скоринки.

Кабачки виходять дуже соковитими і ароматними, ви залишитеся від них в захваті. До речі, таке цікаве блюдо можна приготувати не тільки для звичайної вечері, але і для зустрічі гостей. Смачного!

Схожі рецепти