Рецепт Баклажани по-іранському фото

Баклажани по-іранському
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Овочі , Баклажан
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Гарніри
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Пропоную вам досить незвичайний іранський спосіб приготування баклажанів. Ми будемо гасити їх разом з томатами до стану пюре, в результаті отримаємо дуже смачний гарнір до будь-якого м'яса або риби.

Опис приготування:

Якщо ви любите незвичайні поєднання смаків і екзотичні іноземні страви, то цей рецепт приготування баклажанів по-іранських вам обов'язково повинен сподобатися. Незважаючи на цілком звичайні інгредієнти, смак у такого блюда виходить дуже цікавий, та й сам спосіб подачі варто уваги. Зазвичай це блюдо подають як основне, але особисто я віддаю перевагу їсти його з яким-небудь м'яском або рибою, адже такі баклажани є відмінним гарніром. Так що якщо ви цікавитеся іранської кухнею або просто хочете здивувати своїх рідних незвичайним вечерею, тоді я розповім вам, як приготувати баклажани по-іранському.

1) Для початку баклажани промиваємо під проточною водою і розрізаємо їх уздовж на дві половинки. У кожній робимо по два надрізи для того, щоб вони краще вбирали масло.

2) У сковороду наливаємо рослинне масло і гарненько його нагріваємо, викладаємо на сковороду половинки баклажанів і обсмажуємо їх, притискаючи лопаткою або виделкою протягом півгодини.

3) У каструлю викладаємо нарізані часточками помідори, додаємо трохи води, томатну пасту, сіль і перець, тушкуємо все протягом 5 хвилин. Потім додаємо обсмажені баклажани і продовжуємо тушкувати все 20 хвилин, поки овочі не придбають пастообразную консистенцію.

4) Знімаємо каструлю з вогню і заправляємо блюдо соком лимона, перемішуємо і подаємо до столу.

Виходить досить незвично, але неймовірно смачно, обов'язково спробуйте. Смачного!


  • Баклажан - 3 штуки
  • Помідор - 8-10 штук
  • Паста томатна - 2-3 Ст. Ложок
  • Сік лимонний - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
Якщо ви любите незвичайні поєднання смаків і екзотичні іноземні страви, то цей рецепт приготування баклажанів по-іранських вам обов'язково повинен сподобатися. Незважаючи на цілком звичайні інгредієнти, смак у такого блюда виходить дуже цікавий, та й сам спосіб подачі варто уваги. Зазвичай це блюдо подають як основне, але особисто я віддаю перевагу їсти його з яким-небудь м'яском або рибою, адже такі баклажани є відмінним гарніром. Так що якщо ви цікавитеся іранської кухнею або просто хочете здивувати своїх рідних незвичайним вечерею, тоді я розповім вам, як приготувати баклажани по-іранському.

1) Для початку баклажани промиваємо під проточною водою і розрізаємо їх уздовж на дві половинки. У кожній робимо по два надрізи для того, щоб вони краще вбирали масло.

2) У сковороду наливаємо рослинне масло і гарненько його нагріваємо, викладаємо на сковороду половинки баклажанів і обсмажуємо їх, притискаючи лопаткою або виделкою протягом півгодини.

3) У каструлю викладаємо нарізані часточками помідори, додаємо трохи води, томатну пасту, сіль і перець, тушкуємо все протягом 5 хвилин. Потім додаємо обсмажені баклажани і продовжуємо тушкувати все 20 хвилин, поки овочі не придбають пастообразную консистенцію.

4) Знімаємо каструлю з вогню і заправляємо блюдо соком лимона, перемішуємо і подаємо до столу.

Виходить досить незвично, але неймовірно смачно, обов'язково спробуйте. Смачного!

Схожі рецепти