Багатошарове желе на свято
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний спосіб створити новорічний настрій - це барвисте і апетитне на вид желе. Тому обов'язково подивіться, як приготувати багатошарове желе на свято, візьміть рецепт на замітку.
Звичайне желе можна перетворити в казковий десерт всього декількома простими рухами: по перше, залийте желе під кут і так залиште застигати; по-друге, поєднуйте різні смаки і кольори желе; по-третє, прикрасьте готове желе вершками, м'ятою і какао. Запевнюю вас, від такого десерту буде абсолютно неможливо відірватися. Просто пальчики оближеш! Раджу брати перевірений желатин.
- Желатин - 2 штуки (листи)
- Фруктовий желатин - 1 штука (листи)
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Вершки - 1 Склянка
1. Цукор додайте до вершків і перемішайте. Желатин без кольору і смаку замочіть в холодній воді і залиште на 15 хвилин, щоб він набряк.
2. Фруктову желатинову суміш розведіть водою і залиште на 15 хвилин для набухання. Частина вершків з цукром підігрійте і розведіть в них невелику частину безбарвного желатину.
3. Налийте трохи білого желе в стакани, поставте їх під кутом (можна в формочки для кексів) і залиште в холодильнику до застигання. Потім підігрійте фруктове желе і налийте на білий шар.
4. Надішліть в холодильнику до застигання. Залийте ще кілька шарів желе, чергуючи кольору. Прикрасьте десерт вершками і м'ятою. Смачного!